Med 16 dogodki, ki so jih ob Krajevnem prazniku letos pripravili v Ivanjkovcih je minuli petek potekala osrednja proslava s podelitvijo priznanj zaslužnim krajanom.  Podelili so sedem priznanj, ki so jih sprejeli: Darko Prijol za dolgoletno aktivno delo v Turističnem društvu Runeč; Marjan Feguš za dolgoletno aktivno delo v Turistično kulturnem društvu Ivanjkovci, Olga Munda za aktivno delo v Prostovoljnem gasilskem društvu Ivanjkovci;  Stanko Hodžar za aktivno delo v Društvu upokojencev Ivanjkovci;  Stanko Novak za dolgoletno delo v Turističnem društvu Klopotec Žerovinci; Marija Munda za dolgoletno skrb za sakralno dediščino  in Alojz-Branko Babič za dolgoletno aktivno delo v Lovski družini Ivanjkovci.

Kulturni program so pripravili učenci OŠ Ivanjkovci in otroci iz tamkajšnjega vrtca, sodelovali sta Ljudska godba in Folklorna skupina Turistično kulturnega društva Ivanjkovci. Zbrane krajane sta nagovorila predsednik Krajevne skupnosti Anton Zadravec in župan občine Ormož Danijel Vrbnjak.

Obiskovalci so si v mali dvorani  še pred proslavo lahko ogledali tudi razstavo ob 140 letnici OŠ Ivanjkovci/Svetinje.

 

Tako se letošnje prireditve ob Krajevnem prazniku v Ivanjkovcih počasi zaključujejo, 12.septembra jih čaka le še prireditev »Gibajmo se skupaj«.