Policisti Policijske postaje Ormož so v času od 7:00 ure dne 31. 8. 2020, do 7:00 ure dne 1. 9. 2020 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PONEDELJEK 31. 8. 2020

Ob 7.31 smo bili obveščeni o gibanju starejše osebe po glavni cesti, katera ogroža sebe in druge udeležence v prometu. Patrulja je ugotovila, da oseba težje hodi in je na poti na avtobusno postajališče. Kršitev ni bila beležena.

Ob 12.16 je patrulja imela v postopku osebo, ki se je sumljivo vedla. V postopku mu je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o pravilih v cestnem prometu in Zakonu o javnem redu in miru.

Ob 19.31 smo bili obveščeni, da se na železniški progi nahaja nn in noče s proge, tako, da se je moral vlak ustaviti. Ob prihodu patrulje nn ni bilo več na kraju, zadevo smo zaključili z uradnim zaznamkom. Vse morebitne očividce dogodka naprošamo, da v kolikor jim je bila nn oseba znana pokličejo na PP Ormož v zvezi razjasnitve okoliščin dogodka.

Ob 01.01 smo bili obveščeni o požaru električne napeljave na objektu. Patrulja je na kraju ugotovila, da je prišlo do požara v elektro omarici, ki je nameščena na zunanji steni gospodarskega poslopja.
Po vseh zbranih obvestilih bomo z poročilom obvestili državno tožilstvo.

Ob 05.30 smo bili napoteni na kraj prometne nesreče I. kat. In udeležbo divjadi. Patrulja je na kraju izdala obvestilo o odstopu od ogleda.

Napoved aktivnosti za torek dne 1. 9. 2020:

med 24. 8. 2020 in 6. 9. 2020 poteka poostren nadzor v cestnem prometu – VARNOST OTROK IN ZAČETEK ŠOLSKEGA LETA.

Ob pričetku novega šolskega leta bomo poostreno izvajali naloge v bližini OŠ in vrtcev, kjer bomo dajali poudarek na varnosti otrok na poti v šolo in iz nje.

– Opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel. var. pas idr.).

Pripravili policisti PP ORMOŽ