V okviru projekta Kajžarfest 2015 oziroma »S kolesom po Slovenskih goricah«, ki ga organizirata Fitnes zveza in Sokolska zveza Slovenije, je minuli teden na Jeruzalemu potekala JAVNA TRIBUNA na temo »Kolesarstvo kot razvojna priložnost«. Glede na odlične poznavalce razmer v športu in turizmu, ki so na tribuni sodelovali, so zaključki bili precej vzpodbudni, in končno tudi obetavni: Med zanimivimi prireditvami, ki so jih v času DNEVOV TURIZMA pripravili na Kogu, je bil tudi dogodek, ki so ga naslovili »V babičini kuhinji ob vinu in glasbi«. Med Prleške dobrote štejemo tudi PRLEŠKO GIBANICO. Kulturno izobraževalno društvo KELIH iz Križevcev pri Ljutomeru je po njej naslovilo tudi tridnevno izobraževalno-športno in družabno prireditev. Minuli torek je potekala tudi »okrogla miza« na temo prepoznavnosti in zaščita te prleške dobrote: Z razstavo, ki predstavlja dosežke domačih športnih društev, z otvoritvijo rastlinske čistilne naprave, ter z osrednjo proslavo ob krajevnem prazniku, so v Ivanjkovcih minuli petek zaključili prireditve v okviru letošnjega krajevnega praznika: Nadaljujemo… s povabilom na družinsko kolesarjenje, ki se letošnjo jesen v okviru krajevnega praznika KS ORMOŽ vrača v ponudbo rekreativnih športnih dejavnosti v Ormožu. V Pušencih letos praznujejo 20 let domačega Športnega društva in 55 let igranja nogometa. Prav nogomet je v Pušencih včasih družil vaščane, predvsem pa brate Prapotnik, ki jih štejejo za pionirje športnega življenja v Pušencih. Sicer pa je minuli konec tedna – kot boste videli – na športnem področju bil izjemno pester. Največ zanimanja je požel sosedski rokometni derbi med Ormožani in Mariborčani, zelo zanimiv pa je bil tudi nogometni sosedski derbi med Ormožani in Središčani.
Oddajo bo povezovala Barbara Podgorelec:podgorelec_ormoz

Vabljeni k ogledu oddaje nocoj (četrtek), 10.septembra 2015 ob 20.uri. (Ponovitve bodo jutri ob 10.00 in 16.00 uri ter v nedeljo ob 11.00 uri.)
Oddajo pa si lahko ogledate tudi na programih SIP TV PeTV ter v nedeljo ob 12.25 uri na programu TV MARIBOR (TELE M).slika_tele m