RAZVOJNO DRUŠTVO PAVLOVCI je danes popoldne pripravilo slovesnost ob odprtju novega vaškega doma. Tako se je prebivalcem Pavlovcev le uresničila dolgoletna želja, da postavijo sodoben vaški dom, kjer bo dovolj prostora za druženja in različne družabne prireditve, ki jih načrtujejo. Bo pa Vaški dom možno tudi najeti za različne zasebne slovesnosti.  V domu je dvorana z galerijo, ki sprejme 60 ljudi, kuhinja sanitarije in shrambe, ima veliko teraso in travno površino namenjeno različnim aktivnostim na prostem.

Novi Vaški dom stoji na mestu, kjer je nekoč stala baraka, ki je dolga leta služila kot vaški dom.  Kljub temu, da so jo leta 1989 temeljito obnovili  je bila v slabem stanju.

Stari Vaški dom v Pavlovcih (ARHIV Razvojnega društva)

Gradnjo novega Vaškega doma je financirala občina Ormož, s tem, da so krajani sami opravili čez 1300 ur prostovoljnega dela.

Kulturni program na današnji slovesnosti so pripravili mladi domačini Maja Bokša, ki je odigrala himno, zapela in zaigrala pa sta Neža in Dino Kralj.  Zbrane je najprej pozdravil predsednik društvo Damijan Bokša, ki je spomnil na prehojeno pot »Razvojnega društva Pavlovci«, ki je bilo ustanovljeno leta 2015, na prizadevanja za izgradnjo novega Vaškega doma in na potek gradnje vse do danes.  V nadaljevanju sta spregovorila tudi župan občine Ormož Danijel Vrbnjak in predsednica Krajevne skupnosti Ormož Barbara Podgorelec, ki sta poudarila pomen dobrih medsosedskih odnosov in druženja med krajani, ter se zahvalila vsem, ki so sodelovali pri gradnji.

Tribarvnico so prerezali predsednik Razvojnega društva Pavlovci Damijan Bokša, župan občine Ormož Danijel Vrbnjak in predsednica Sveta KS Ormož Barbara Podgorelec.  Sledil je ogled doma, pogostitev in prvo veselo druženje v novem Vaškem domu.

In kot je povedal predsednik Razvojnega društva Pavlovci Damijan Bokša, bo 9.september odslej  datum za vsakoletna vaška srečanja.

Vaški dom Pavlovci

Z leve: Barbara Podgorelec, Danijel Vrbnjak, Damijan Bokša

Neža in Dino Kralj

V notranjosti

Slika z galerije

Zapisniki o poteku obnove Franca Kelemine, leta 1989

Natančne evidence obnove prejšnjega vaškega doma leta 1989, ki jih vodil Franc Kelemina