SREDA, 3. 8. 2016:

Ob 08:00 uri so policisti na podlagi odredbe sodišča osebo privedli na sodišče v Mariboru.

Ob 10:42 uri so policisti na območju Središča ob Dravi na lokalni cesti opravili ogled prometnega dogodka, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v srno.

Ob 16:00 uri so bili policisti obveščeni, da je pogrešan 59 letni moški z Preclave. Po zbiranju obvestil so policisti ugotovili, da je pogrešani na zdravljenju v splošni bolnišnici na Ptuju.

Ob 19:16 uri so policisti v kraju Hum pri Ormožu v cestnem prometu opravili ogled kraja prometnega dogodka. Voznik osebnega avtomobila je trčil v srno in si poškodoval vozilo.

ČETRTEK 4. 8. 2016:

Ob 11.40 uri smo v Ormožu obravnavali poškodbo vozila na parkirnem prostoru, do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika neznanega voznika. Zadeva je zaključena z uradnim zaznamkom.

Ob 18.00 uri smo bili napoteni v gostinski lokal v Ormožu, kjer naj bi stregli hrano, čeprav za to nimajo dovoljenja. Na kraju policisti ugotovili, da je šlo za zasebno zabavo, zaključene družbe pri praznovanju rojstnega dne. Zadeva je zaključena z uradnim zaznamkom.

Ob 19.52 smo dobili naznanilo, da je v Ormožu prišlo pred enim mesecem do tatvine ženskega, gorskega kolesa, rdeče barve. Oškodovanec bo podal predlog za pregon, takoj ko najde dokumentacijo o kolesu iz katere bo razvidna tovarniška številka, tip in znamka, ter vrednost. V tej zvezi bomo obravnavali kot kaznivo dejanje tatvine.

Ob 21.12 smo bili s strani vaščana Cvetkovcev obveščeni, da vaščane moti močno pokanje iz smeri bližnjih njiv. Ugotovljeno je bilo, da gre za naprave, ki odganjajo divjad zaradi zavarovanja poljskih pridelkov. Pri tem smo ugotovili lokacijo naprave, lastništvo parcele in ga opozorili v smislu kršenja Zakona o varstvu javnega reda in miru.

Ob 22.53 smo v Ivanjkovcih v enem od lokalov zaznali kršitev oz. prekoračitev obratovalnega časa. V tej zvezi bomo podali predlog za uvedbo postopka o prekršku, drugemu prekrškovnemu organu.

Napoved aktivnosti za vikend:

– Tekom vikenda bomo ob rednem delu opravljali tudi kontrolo prometa ter izvajali meritve hitrosti z mobilnim radarjem.

PRIPRAVILI policisti PP ORMOŽ