Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 5. 8. 2016, do 7:00 ure dne 8. 8. 2016, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 5. 8. 2016

Ob 7:35 uri so bili policisti obveščeni o veliki tatvini – vlomu v poslovni objekt v naselju Dobrava. Policisti so opravili ogled kraja kaznivega dejanja. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo zadevo ustrezno zaključili z dokumentom na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

SOBOTA 6. 8. 2016

Ob 12:10 uri so bili policisti obveščeni o prometnem dogodku v cestnem prometu oziroma o trčenju vozila v divjad pred naseljem Savci. Policisti so opravili ogled prometnega dogodka.

Ob 19:25 uri so policisti na policijski postaji sprejeli zapisnik o sprejemu ustne kazenske ovadbe za kaznivo dejanje »Poškodovanje tuje stvari«. Po zbranih obvestilih in dokazih bodo policisti na Okrožno državno tožilstvo Ptuj podali kazensko ovadbo.

Ob 23:45 uri so policisti v Ormožu obravnavali prometno nesrečo I. kategorije, do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika z vozilom na parkirnem prostoru in vožnje pod vplivom alkohola. Zoper povzročitelja bodo policisti podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče v Ormožu. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola je bil povzročitelj prometne nesreče pridržan v prostorih za pridržanje na policijski postaji.

NEDELJA 7. 8. 2016

Ob 06:30 uri so policisti na glavni cesti številka 2, v Cvetkovcih opravili ogled prometnega dogodka oziroma prometne nesreče z udeležbo divjadi.
Ob 21:20 uri so policisti na lokalni cesti v Veličanah opravili ogled kraja prometnega dogodka oziroma prometne nesreče z udeležbo divjadi.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 8. 8. 2016:

– ob rednem delu bodo policisti izvajali v cestnem prometu kontrolo in nadzor cestnega prometa z meritvami hitrosti, z laserskim merilnikom hitrosti.

Pripravila:
Franc Lesjak, policist I
in Janko Zadravec, pomočnik komandirja, policijski inšpektor