Pa naj še kdo reče, da se v Ormožu nič ne dogaja! Vedno je NEKAJ, gotovo pa so pestra poletja. Že od 1.avgusta so v ponudbi številni zanimivi dogodki za vse generacije, ki v okviru O.F.A.K.-a (Ormoškega festivala alternativne kulture) potekajo med zidovi gradu, v parku in v Mestni grabi. V ponudbi so koncerti in različne kulturno-izobraževalne in športne vsebine, in seveda OFAKAFANA na malem grajskem dvorišču, ki je atrakcija zase. Delovala bo še v torek, sredo, četrtek in petek v običajnem času od 9. do 14.ure in zvečer od 19.ure naprej. Veliko boste zamudili, če ne boste poskusili kave iz Ofakafane, rogljička, ki vam pripada ob kavi, različnih osvežilnih napitkov, med kateremi je v ponudbi tudi ledeni čaj BOTANIK.
Sicer pa v Ofakafani potekajo tudi večerni “after party-ji”, v četrtek (11.08.) pa bo v večerni Ofakafani tudi likovna razstava, ki jo pripravlja likovno društvo Likudo.
Naslednji dnevi v okviru O.F.A.K-a prinašajo še: v torek ob 14.uri POOL PARTY na kopališču, v sredo ob 19.uri Samba night, v četrtek ob 19.uri “vadbo obilja” v parku, v petek ob 21.uri HIP HOP KONCERT (Klemen Klemen, Emilijo A.C. in Krdelo) in v soboto ob 21.uri večer z znanimi DJ-eji z naslovom “My house my castle”.

Ideja o festivalu alternativne kulture (O.F.A.K.) se je v Ormožu porodila leta 2009. Takratni odbor Kluba ormoških študentov ter zaposleni v Mladinskem centru Ormož so enostavno želeli popestriti poletja v Ormožu, in uspelo jim je – že takrat, pred osmimi leti – vsako leto do danes, kljub temu, da se generacije v KOŠu menjujejo, tradiciji O.F.A.K-a ostajajo zveste.

Festival nastaja s pomočjo številnih sponzorjev in neštetih prostovoljnih ur dela študentov.