TOREK 30. 4. 2019:

Ob 18:06 uri smo opravili ogled kraja kaznivega dejanja Nezakonitega lova na območju Vinskega vrha.

Ob 18:21 uri smo intervenirali v gostinskem lokalu v Ivanjkovcih, kjer je gost lokala fizično napadel drugega gosta.

Ob 19:55 uri smo bili obveščeni o med sosedskem sporu v Podgorcih, kjer je sosed žali in grozil sosedu.

Ob 20:35 uri smo v Libanji obravnavali prometni dogodek, kjer je voznica osebnega avtomobila trčila v srno. Patrulja je na kraju izdala obvestilo o odstopu od ogleda.

SREDA 1. 5. 2019:

Ob 08.00 uri smo od oškodovanca iz Žerovincev sprejeli Zapisnik o sprejemu ustne ovadbe za KD lahke telesne poškodbe. Evidentirali smo KD.

Ob 10:08 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v naselju Gajevci. Udeležena sta bila dva OA. Opravljen je bil ogled kraja PN, ter povzročitelju izdan plačilni nalog po ZPrCP.

Ob 20:00 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Patrulja je na kraju ugotovila, da je do nesreče prišlo zaradi nepravilnega premika voznika. Povzročitelju odrejen preizkus alkoholiziranosti, kateri je pokazal 0,66 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Proti potrdilu odvzeto vozniško dovoljenje, katero bo skupaj s predlogom za uvedbo postopka o prekršku poslano na Okrajno sodišče.

Ob 21:20 uri smo bili obveščeni, da je na javni površini padla oseba, ki jo peljejo v bolnico Ptuj. Patrulja je pri zbiranju obvestil ugotovila, da je oseba prišla na kraj v vinjenem stanju in pri hoji po stopnicah je sama padla. Na kraj poklicani delavci zdravstvenega doma. Zadeva zaključena z uradnim zaznamkom.

ČETRTEK 2. 5. 2019:

Ob 07:45 uri smo v Pavlovskem vrhu obravnavali tatvino osebnega avtomobila, kjer je neznanec preko noči odtujil Renault Clio, bele barve. Za storilci poizvedujemo. Naprošamo vse poslušalce v kolikor razpolagajo s koristno informacijo glede odtujenega vozila, da to sporočijo na policijsko postajo.
Zvečer je omenjeno vozilo najdeno na območju Policijske postaje Sl. Bistrice in bilo vrnjeno lastniku.

Ob 19:37 uri smo opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije z udeležbo divjadi. Patrulja je na kraju izdala obvestilo o odstopu od ogleda.

PETEK 3. 5. 2019

Ob 06:45 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije – dogodek, na lokalni cesti izven naselja Vitan. Voznik osebnega avtomobila je trčil v srno, katera pa je na kraju poginila. Izdano mu je bilo Obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

Ob 09:10 uri smo bili obveščeni o poškodbi vrtne ograje v naselju Gornji Ključarovci. Zadevo smo zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 15:00 uri smo obravnavali delovno nesrečo v okolici Ormoža. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je moški pri pokrivanju oz. zamenjavi salonitne plošče, stopil na ploščo, ki se je pod njegovo težo zlomila, zatem pa je s strehe padel v globino in se pri tem hudo telesno poškodoval. Namestitev plošče je opravljal sam, tuja krivda izključena, zato bo zadeva zaključena s poročilo na tožilstvo.

Ob 20.15 uri smo obravnavali dogodek, kjer je oseba na policijsko postajo prinesla najdeno denarnico pred trgovino v Ormožu. O najdbi smo obveščali lastnico, ki jo je že prevzela.

Ob 21:22 uri smo v naselju Šalovce obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi – srnjak. Opravljen je bil ogled ter izdano obvestilo o odstopu.

Ob 23:40 uri smo v naselju Žerovinci obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi – jazbec. Opravljen je bil ogled ter izdano obvestilo o odstopu.


SOBOTA 4. 5. 2019

Ob 9:04 uri je patrulja opravila ogled kraja prometne nesreče I. kategorije na parkirišču v Ormožu. Vzrok je bil nepravilen premik voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil na kraju izdan/vročen plačilni nalog.

Ob 18:30 uri je patrulja v naselju Grabe prijela tujca državljana BiH, kateri je pred tem nedovoljeno prečkal državno mejo izven naselja Središče ob Dravi. Po postopku bo vrnjen hrvaškim policistom.

NEDELJA 5. 5. 2019

Ob 13:50 uri nas je lastnica iz Šardinja obvestila, da pogrešajo račke in kokoši, katere bi naj poklal neznani večji črn pes.

Ob 15:07 uri je patrulja na ormoški obvoznici naletela na prometno nesrečo I. kategorije, v kateri je bila udeležena voznica OA.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 6. 5. 2019:

– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnji pod vplivom alkohola, nepravilna uporaba mobilnega telefona, ipd…).
– v času od 6. 5. do vključno 31. 5. 2019 bomo izvajali poostrene aktivnosti za večjo varnost kolesarjev v cestnem prometu. Te aktivnosti potekajo na območju celotne Republike Slovenije, v njih sodelujejo različni organi in organizacije, vodi in koordinira pa jih Javna agencija RS za varnost prometa.

Pripravili policisti PP ORMOŽ