Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 31. 1. 2020, do 7:00 ure dne 3. 2. 2020 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 31. 1. 2020
Ob 22:20 smo vozniku osebnega avtomobila začasno odvzeli vozniško dovoljenje, saj je vozil vozilo pod vplivom alkohola. Kršitelju je na kraju bil izdan plačilni nalog.

SOBOTA 1. 2. 2020

Ob 15:50 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek na glavni cesti izven naselja Hajndl. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srni in si poškodoval vozilo. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 22:31 uri smo imeli v postopku voznika osebnega vozila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.61mg/I alkohola v izdihanem zraku. Zoper voznika sledi začasni odvzem VD in obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Ob 02:00 uri so policisti osebi zasegli alu zavitek z belo praškasto snovjo. Po opravljeni analizi bo zoper osebo izveden hitri postopek z odločbo po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Ob 03:45 uri so policisti ponovno zasegli osebi alu zavitek z belo praškasto snovjo. Po opravljeni analizi bo zoper osebo izveden hitri postopek z odločbo po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Ob 05:05 uri so imeli policisti v postopku osebo, kateri so zasegli posušene rastlinske delce.
Po pridobljenih rezultatih iz analize bo zoper osebo uveden hitri postopek z odločbo po Zakonu o proizvodnji, prometu s prepovedanimi drogami.

Ob 05:30 uri so policisti pri opravljanju nalog zaznali elemente kaznivega dejanja Omogočanje uživanja prepovedanih drog ali nedovoljenih snovi v športu. Bo vseh zbranih obvestilih bodo na državno tožilstvo zoper storilca napisali kazensko ovadbo.


NEDELJA 2. 2. 2020

Ob 08:53 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kat. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do nesreče prišlo zaradi nepravilne strani vožnje povzročitelja. Patrulja je povzročitelju izdala plačilni nalog.

Ob 11:30 uri smo opravili ogled kraja prometne nesreče I. kat. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je povzročitelj zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo v ovinku zapeljal izven vozišča in trčil v drevo. Vozniku je bil na kraju izdan plačilni nalog.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 3. 2. 2020:
Ob rednem delu bomo opravljali kontrolo prometa, s poudarkom na ugotavljanju psihofizičnega stanja voznikov in hitrosti vožnje.

PRIPRAVILA:
Tomi Cvetko, višji policist I
in Edvard Cvetko, komandir