Ormoški občinski svet se bo v ponedeljek sestal na 4.redni seji. Na dnevnem redu imajo 20 točk, med temi pa tudi predlog Odloka o ustanovitvi Javnega zavoda „Center za izobraževanje in mladino“, ki bi se na kratko imenoval CIM ORMOŽ. Za kakšen zavod gre, boste izvedeli v prvem prispevku.
Zdravstveni Dom Ormož in občine Ormož, Središče ob Dravi ter Sveti Tomaž so minuli konec tedena zaključile z zbiranjem podpisov pod peticijo proti ukinitvi dežurne službe in nujne medicinske pomoči v Zdravstvenem domu Ormož. Število podpisov in nadaljnje postopke oziroma prizadevanja, so predstavili na tiskovni konferenci:
Gasilci PGD TRGOVIŠČE so se minulo soboto – v dvorani Elizabetine hiše ob velikonedeljskem župnišču – sestali na na svojem 120 občnem zboru. Glede na jubilejno leto je občni zbor še posebej slovesen:
LIKOVNO KULTURNO DRUŠTVO ORMOŽ LIKUDO je v sodelovanju z MLADINSKIM CENTROM minuli petek in soboto bilo organizator
LIKOVNE DELAVNICE tehnik lavirana risba, akvareli in encaustic. Delavnica je potekala v prostorih Mladinskega centra. V petek je bila namenjena šolarjem, v soboto pa za odraslim in članom KOŠa.
Društvo za zaščito živali sveta PAW Ormož ima po novem v Ormožu tudi svojo pisarno. In sicer na Ljutomerski 30, v Domu društev, kar pomeni, da je društvo za uporabnike še dostopnejše. Za uporabnike je pisarna odprta 3 x na teden:

Med športnimi dogodki pa smo pospremili mladince kluba malega nogometa Tomaž, ki so na poti do najvišjega mesta v državi suvereno premagali sovrstnike iz Dobovca.

Oddaja bo na programu KTV Ormož nocoj ob 20.05 uri.
(Ponovitve so v petek ob 10.00 in 16.00 uri, v soboto ob 18.00 uri in v nedeljo ob 11.00 in 18.00 uri.
Oddaja je na ogled tudi v okviru programov SIP TV in PeTV ter v nedeljo ob 14.50 uri na TELE M. Lahko pa si jo ogledate tudi na tej spletni strani pod “oddaje”)