Minule dni je zagotovo zaznamovalo novo šolsko leto. V občini Ormož se je v šolo z drugim septembrom odpravilo 990 osnovnošolcev in 97 gimnazijcev. Pripravili smo nekaj utrinkov prvega šolskega dne pred OŠ ORMOŽ.
Sicer pa današnja – prva podopustniška oddaja, poleg aktualnih dogajanj tod okrog, prinaša tudi nekaj ostalih poletnih dogodkov, ki smo jih zabeležili kljub dopustu. Najprej se bomo spomnili novinarske konference, ki jo je v začetku avgusta sklical župan Alojz Sok, ter predstavil polletno realizacijo občinskega proračuna:

Člani Društva starodobnih vozil Središče ob Dravi so se sredi julija tudi letos odpravili na Moskva tour 2013. Domov so se v začetku avgusta; mi pa smo z njimi bili na štartu – na pragu nove velike dogodivščine.

Prostovoljno gasilsko društvo Podgorci je minulo soboto organiziralo drugo gasilsko tekmovanje za prehodni pokal PGD Podgorci. Gasilke in gasilci so tekmovali v dveh disciplinah:
Med dogodki, ki jih imamo radi so tudi takšni kot je blagoslov obnovljenih sakralnih objektov. Kot je videti jih lastniki oziroma krajani z veliko vnemo obnavljajo. Tako je bilo tudi na Seniku v občini Sveti Tomaž, kjer so obnovljeno Majcenovo kapelo blagoslovili v nedeljo:
Društvo starodobnih vozil Tomos – klub Prekrasnih iz Gornjih Ključarovcih v občini Sveti Tomaž, je bilo organizator 3.srečanja TOMOSOVIH MOTORNIH KOLES, ki je potekalo v Gornjih Ključarovcih:
V Kajžarju v Krajevni skupnosti Miklavž pri Ormožu je minuli konec tedna potekal prvi KAJŽAR FEST, ki ga je pod sloganom S ŠPORTOM JE ŽIVLJENJE LEPŠE organiziralo Sokolsko društvo Ormož v sodelovanju s Sokolsko zvezo Sloveniji, s Krajevno skupnostjo Miklavž pri Ormožu, domačim športnim društvom MLADOST in Atletskim klubom Ormož:

Pa še enega dogodka v minulih mesecih se bomo spomnili: Sredi julija je v bližini Bioterm Mala Nedelja potekal že 12. Hidroraid oziroma srečanje ljubiteljev Citroenovih vozil. Srečanje je trajalo tri dni. V okviru panoramske vožnje pa je bila tudi pot skozi Ormož in v Podgorce.
Sledil pa bo še pregled minulih športnih dogodkov.

Oddajo si lahko ogledate na programu KTV ORMOŽ nocoj (četrtek) ob 21.00 uri. Ponovitve bodo jutri (petek) ob 10.00 in 16.00 uri ter v soboto in nedeljo ob 18.00 uri. V nedeljo ob 11.00 uri.
Oddaja pa je na ogled tudi v okviru programov SIP TV in PeTV Ptuj ter TELE M v nedeljo ob 14.30 ure. In na tej spletni strani pod “oddaje”.