Direktorica ZD Ormož Vlasta Zupanič Domajnko in župani občin Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž – Alojz Sok, Jurij Borko in Mirko Cvetko so danes predstavili rezultate ob zaključku zbiranja podpisov pod Peticijo proti ukinitvi dežurne službe in aktivnosti glede ohranitve dežurne službe in Nujne medicinske pomoči v Ormožu.
Zbrano je bilo 9048 podpisov, kar je več kot je bilo pričakovano. In pomeni, da se je podpisalo 54 % občanov oziroma uporabnikov. V občini Sveti Tomaž je bilo zbranih 525 podpisov, v Središču ob Dravi 862, v Ormožu 1494, v KS Kog 374 in v Zdravstvenem domu 5793 podpisov.

Podpise bo vodstvo Zdravstvenega doma skupaj z župani predvidoma prihodnji teden osebno predalo ministrici za zdravje Milojki Kolar Celarc.

Tako direktorica ZD kot župani so se zahvalili občanom in vsem, ki si prizadevajo, da se NMP in dežurstvo v ormoškem zdravstvenem domu ohrani.
Direktorica ZD ORMOŽ Vlasta Zupanič Domajnko pravi:

Z upanjem, da bo peticija zalegla, je direktorica Vlasta Zupanič Domajnko povedala še, da občine ustanoviteljice za delovanje NMP letno namenijo okrog 74 tisoč evrov, in da bodo kljub vsem tegobam pristopili k dograditvi oziroma širitvi zgradbe zdravstvenega doma. Končno jim je namreč uspelo zagotoviti zdravnike v obsegu 1500 pacientov na enega zdravnika, saj imajo kar 4 specializante ( 3 zdravnike družinske medicine in eno pediatrinjo), ki za svoje nemoteno delo potrebujejo prostor. Sredstva za gradnjo, da so zagotovljena, in da so projekti že pripravljeni, je dodala direktorica.
Na današnji tiskovni konferenci:
DSCN0396

DSCN0397

DSCN0399

DSCN0400
Tiskovno konferenco je povezovala Urška Maučič, novinarka radia Prlek:
DSCN0395