Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 4. 8. 2017, do 7:00 ure dne 7. 8. 2017 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 4. 8. 2017

Ob 14:13 uri smo bili obveščeni o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila na relaciji Gorišnica – Ormož, saj je vijugal po vozišču in s tem ogrožal ostale udeležence v prometu. Vozilo je bilo ustavljeno izven naselja Mihovci pri Veliki Nedelji. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je voznik vozil vozilo po preteku veljavnosti registracije, zaradi česar mu je bil izdan plačilni nalog in odvzete registrske tablice in prepovedana nadaljnja vožnja.

Ob 15:35 uri smo v semaforiziranem križišču ormoške obvoznice naleteli na razsut tovor na vozišču. Ugotovljeno je bilo, da je zaradi nepravilno naloženega tovora in zaradi močnega zaviranja prišlo do razsutja tovora po vozišču. Zaradi ugotovitev je bil vozniku izdan plačilni nalog, vzdrževalca cesta pa smo obvestili o potrebi čiščenja vozišča.

Ob 16:57 smo intervenirali v naselju Savci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do spora, nedostojnega vedenja ter žalitev med osebami. Pred prihodom patrulje na kraj so se umirili. Na kraju pa je kršitelju bil izdan plačilni nalog zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.

Ob 21.57 smo bili obveščeni o prometni nesreči z materialno škodo v kraju Osluševci. Nastala je materialna škoda, prometno nesrečo pa je povzročil voznik osebnega avtomobila, kateri je zaradi nepravilne strani vožnje trčil v nasproti vozeče vozilo. Povzročitelj je bil pod vplivom alkohola, saj je rezultat pokazal 0.96 mg/l.

SOBOTA 5. 8. 2017

Ob 07.03 uri smo bili obveščeni o tatvini nahrbtnika z denarnico in mobilnim telefonom v Ormožu, kjer je neznani storilec v nočnem času na javni prireditvi odtujil zgoraj navedene predmete. Z navedenim dejanjem je oškodovanec oškodovan za 150 EUR.

Ob 11:15 uri smo bili obveščeni o sporu med očetom in sinom v Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je sin udaril očeta, zato mu je bil na kraju izdan plačilni nalog.

Ob 11.42 uri smo na parkirnem prostoru v Ormožu obravnavali poškodbo osebnega avtomobila, kjer je neznani voznik trčil v parkiran osebni avtomobil.

NEDELJA 6. 8. 2017

Ob 02.55 uri smo obravnavali povoženje divjadi, kjer je voznik avtobusa na relaciji Središče ob Dravi – Ormož trčil v srno. Po preverjanju pogojev za udeležbo voznika in vozila v prometu, smo od ogleda odstopili.

Ob 16:01 uri smo bili obveščeni o PN I. kategorije s pobegom, na parkirišču v Ormožu. Sledi zbiranje obvestil.

Ob 18.08 uri smo izven naselja Godeninci obravnavali prometno nesrečo II. kategorije, kjer so bili poškodovani trije udeleženci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti trčil v nasproti vozeči avtomobil. Z reševalnim vozilom sta bila dva udeleženca odpeljana v Splošno bolnico Ptuj, medtem ko je en udeleženec sam poiskal zdravniško pomoč. Povzročitelju bo izdan plačilni nalog v zvezi neprilagojene hitrosti.

Ob 4.47 uri smo izven naselja Krčevina obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v srno.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 7. 8. 2017:
– ob rednem delu bodo policisti izvajali v cestnem prometu meritve hitrosti z laserskim merilnikom in ugotavljali prisotnost alkohola pri voznikih.

PRIPRAVILA:
Aleš Meško, policist I
in Edvrad Cvetko, komandir