ROKOMET, NLB Leasing liga, 24. krog:
Dokazati, da Škofja Loka ni bila muha enodnevnica

Rokometaši Jeruzalema so z zmago s 26 : 21 v Škofji Loki poskrbeli za največje presenečenje 23. kroga. Zdaj bo z zmago proti Slovanu iz Ljubljane potrebno potrditi dosežek iz Gorenjske ter dokazati, da ni šlo le za muho enodnevnico. Ekipa Vinarjev je letos sestavljena iz številnih mladih igralcev in prav pri teh so nihanja v igri iz tekme v tekmo ogromna. Da ta nihanja niso prevelika in prepogosta skrbijo izkušeni rokometaši kot so Siniša Radujković, Gregor Grizolt, Danijel Mesarić, Bojan Čudič, Jan Gregorc in ostali. Cilj v zadnjih štirih krogih je bil osvojiti šest točk, želje ekipe in strokovnega vodstva pa segajo celo še višje. V Škofji Loki so voz Jeruzalema vlekli vratar Tomislav Balent, Miha Kolmančič, Jure Kocbek in David Bogadi, ki je odigral svojo najboljšo tekmo v sezoni. Proti Slovanu bi voz lahko potegnila izkušena trojica Radujković, Gregorc in krožni napadalec Mesarić. In prav to je moč Ormožanov, saj nikoli ne veš kdo od igralcev bo eksplodiral na določeni tekmi. Pozabili nismo tudi na kapetana in prvega strelca lige Bojana Čudiča, vendar glede na stanje njegove poškodbe z ramo je njegov nastop pod vprašajem. Tako bosta dirigentsko palico v svoje roke znova dobila 17 – letni Kolmančič in 16 – letni Tilen Kosi, ki sta svoj razkošni talent dokazala že v Škofji Loki. Še nekaj besed o nasprotniku, ki je z dvema točkama manj uvrščen na 8. mesto, tik za Jeruzalemom. Tekme med Ormožani in Ljubljančani so zmeraj bile nekaj posebnega. Nekaj neporavnanih računov je še zmeraj odprtih in verjeti je, da bosta obe ekipi dali vse od sebe in da bodo na svoj račun prišli ljubitelji rokometa, ki se bodo zbrali na tekmi. V obeh ekipah so številni mladi nadarjeni igralci, ki so željni dokazovanja. Tekmo 11. kroga so na Kodeljevem prepričljivo s 34 : 26 dobili Ljubljančani, katere je v zadnjem času okrepil krožni napadalec in bivši reprezentant Matjaž Mlakar. Tekma na Hardeku proti Slovanu je na sporedu v soboto 18. 4. ob 19.00 uri, gre pa za predzadnjo domačo tekmo letošnje sezone.

 

V 1. B SRL bodo rokometaši Velike Nedelje že v petek 17. 4. 2015 ob 18.00 uri gostili zasedbo Mokerc Iga. Velika Nedelja je zadnjo točko osvojila 8. 11. 2014 proti Grosupljem, nato pa doživela kar petnajst porazov zapored. V prvem delu sezone so na medsebojnem srečanju s 37 : 29 dlavili rokometaši Mokerc Iga, ki so tudi v tem krogu v vlogi favorita.

Pomembno tekmo ta vikend bodo odigrali tudi mladinci Jeruzalema, ki se borijo za uvrstitev v 1. mladinsko SRL. V nedeljo 19. 4. 2015 ob 17.00 uri bo na Hardeku gostovala zasedba Sevnice. Pred zadnjima dvema krogoma je vrstni red sledeči: 1. Jeruzalem Ormož 12 točk, 2. Sevnica 12 točk, 3. Metlika 10, 4. Krim Ljubljana 10.

Pari 9. kroga: Jeruzalem Ormož – Sevnica, Jadran Hrpelje – Metlika, Krim Lj – Gorenje Velenje

Pari 10. kroga: Metlika – Jeruzalem Ormož, Sevnica – Krim Lj, Gorenje Velenje – Jadran Hrpelje.