V iztekajočem letu 2020 je Kabelska televizija Ormož (KTV ORMOŽ) praznovala 25 let delovanja. Glede na čas epidemije novega koronavirusa, jubileja ni bilo možno posebej obeležiti, kljub temu, da si najbrž zasluži malo pozornosti.

25 let

Po začetku gradnje omrežja kabelske televizije v Ormožu in okolici leta 1991 in s pridobljenim uporabnim dovoljenjem leta 1994, je kmalu dozorela ideja, da bi znotraj kabelskega omrežja občina Ormož z okolico imela tudi svoj kanal oziroma interni televizijski program, kjer bi si naročniki lahko ogledali posnetke različnih domačih dogodkov – in tako se je po ureditvi vse potrebne dokumentacije v začetku leta 1995 v Sloveniji rodil novi lokalni medij KTV ORMOŽ.
Tehnično podporo in tudi streho nad glavo je ormoški televiziji kar 20 let nudil Danilo Ivanuša oziroma njegovo podjetje Elektro ISM, ki je delovalo tudi kot skrbnik nekdanjega omrežja ormoške kabelske televizije. Danilo Ivanuša, ki je v bistvu pionir medija KTV ORMOŽ, je kmalu ob sebi zbral nekaj entuziastov in nastajati so začele prve oddaje iz domačega televizijskega studia. Prva, ki je navduševala domače gledalce je bila »Zluftana slatina«, kmalu pa so začele nastajati informativno-magazinske oddaje »Utrip Ormoža«: najprej enkrat mesečno, potem na štirinajst dni, od začetka leta 2000 pa vsak teden ob četrtkih, tako kot je to še danes. Številka oddaj »Utrip Ormoža« se tako približuje tisočici, kar pomeni blizu šest tisoč zabeleženih dogodkov v občinah Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž.
V letih do danes je KTV ORMOŽ svoj program dopolnila še s pogovorno oddajo »Med nami povedano« ob ponedeljkih, »Z domačih odrov« ob torkih, s športnimi oddajami ob sredah in z oddajo »Aktualno« ali »O zdravju z Alenko« ob petkih ter z vsakodnevno oddajo »Glasbeni spomini«. Gre za oddaje iz lastne produkcije, sicer pa osem do deset urni program dnevno dopolnjuje z oddajami drugih produkcij.
KTV ORMOŽ je danes vidna v vseh omrežjih Telemacha in Telekoma po Sloveniji. V času analogne televizije je oddajo »Utrip Ormoža«, vse od leta 2002 pa do konca leta 2016, v svoj program redno vključeval tudi Regionalni center RTV SLO v Mariboru, kar je oddaji že takrat dejalo možnost širše gledanosti. Studio KTV ORMOŽ je v letih od 2002 do vključno 2006 s svojimi prispevki dopolnjeval tudi oddajo »Ljudje in zemlja« ter druge informativne oddaje Regionalnega centra RTV SLO Maribor (TELE M) in informativno oddajo »Mreža« nekdanje ljubljanske PIKA TV.
Od avgusta 2015 KTV ORMOŽ deluje v Domu kulture, Skolibrova 17. Snemalni del in post- produkcijo ji s svojo ekipo nudi Uroš Krstič, s.p.; z željo, da bo vse najzanimivejše dogodke od tod okrog, tudi v smislu promocije tega konca Slovenije, v domove svojih gledalcev prinašala še vsaj enkrat toliko let…