Policisti policijske postaje Ormož smo ob opravljanju rednih nalog, v času od 7. ure dne
15. 7. 2015, do 7. ure, dne 16. 7. 2015, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

SREDA 15. 7. 2015

Ob 8:07 nas je občan iz Lačavesi obvestil, da je bližini stanovanjske hiše našel mrtvi mački, ki ju je pogrešal že par dni. Obveščena sta bila dežurni preiskovalni sodnik in državna tožilka. Evidentirali smo kaznivo dejanje po 341. členu KZ-1.

Ob 8:09 smo opravili ogled poškodovanega objekta na Hardeku. Zadevo smo zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 8:30 smo bili obveščeni o najdeni mrtvi mački na Lunovcu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da ni zaznati elementov uradno pregonljivega kaznivega dejanja oz. prekrška, zato smo zadevo zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 11:57 smo bili s strani upravljalca vodovodnega omrežja obveščeni o tatvini vode v Savcih. Po prejeti pisni prijavi podjetja bomo evidentirali kaznivo dejanje.

Ob 16:35 smo z dvema patruljama nudili pomoč policistom PP Ptuj pri iskanju pobegle osebe.

Ob 20:20 smo bili obveščeni o družinskih težavah v Pušencih, pri čemer je ena oseba zagrozila s samomorom in se odpeljala od doma. Patrulja so je takoj pričele s pregledom ožje in širše okolice območja, ter kasneje na lokaciji nekdanjih lagun TSO oba tudi našla. Na kraj najdbe so bili poklicani reševalci iz NMP ZD Ormož. O zadevi bomo s poročilom obvestili okrožno državno tožilstvo na Ptuju.


Aktivnosti za četrtek, dne 16. 7. 2015:

– ob rednem delu bomo opravljali v cestnem prometu meritve hitrosti z laserskim merilnikom in preverjali psihofizično stanje udeležencev v cestnem prometu.

PRIPRAVILA:
Milan Plohl, policist I
in Edvard Cvetko, komandir