Delegacija Državnega sveta Republike Slovenije je od 15. do 19. junija bila na uradnem obisku v Ljudski republiki Kitajski. Kitajsko so obiskali na povabilo predsednika Nacionalnega odbora kitajske ljudske politične posvetovalne konference Yu Zhengshenga. V delegaciji pod vodstvom predsednika Državnega sveta Mitje Bervarja so na obisku Kitajske bili tudi državna svetnica Bojana Potočan in državna svetnika Branko Šumenjak in Oskar Komac.

In prvi rezultati tega obiska se že kažejo, vsaj Branko Šumenjak, podpredsenik Državnega sveta ne miruje. Tako je že organiziral podpis memoranduma o sodelovanju med občino Ormož in podjetjem Eurowin (Shanghai) Investment and Development iz Kitajske, ki je v sredo potekal v Beli dvorani grajske pristave. Memorandum sta podpisala župan občine Ormož Alojz Sok in lastnik imenovanega podjetja, prisotni sta bili tudi žena lastnika in izvršna direktorica podjetja.
Obiskovalci so nad Slovenijo navdušeni. Všeč so jim ljudje, pokrajina in tudi vina, so povedali. Ker ima podjetje verigo restavracij v Shanghai-ju in tudi hotel, bi v naših krajih želeli predvsem kupiti zaloge vina za restavracije in tudi za poslovna darila. Prav tako so takoj omenili, da bi želeli posneti promocijski film o občini Ormož, ki bi se v Shanghai-ju predvajal in vabil bogate turiste.

Branko Šumenjak, državni svetnik in podžupan občine Ormož, je povedal: (PRISLUHNITE izjavi)