Na Kogu je vse nared za letošnje ANTONOVANJE. Kljub ukrepom za zaščito pred Covidom 19 se namreč Kogovčani tradicionalnemu ANTONOVANJU ne bodo odrekli. Odločili so se, da prireditev prilagodijo razmeram in mu namenijo vsaj en dan, in to v nedeljo 17. januarja, ko goduje njihov zavetnik Anton Puščavnik. Kaj vse se bo dogajalo nam bo povedal koordinator prireditve in ustanovni član Društva ANTONOVANJE NA KOGU Ivan Škrlec.
Korona čas, ki kar traja, je še najbolj prizadel gospodarstvo oziroma obrtnike in male podjetnike. Kako jim je na pomoč priskočila Območna obrtno-podjetniška zbornica, nam bo v nadaljevanju oddaje povedal tajnik, Damjan Štibler:
V nekaterih krajih po Ormožu je že od lani opaziti interaktivne table, ki bodo služile za informiranje turistov, ki jih pot zanese v naše kraje. Table so prvotno bile priključene na internet, a je prihajalo do zlorab, tako so se upravljalci odločili, da bodo služile le za informiranje turistične ponudbe tod okrog, nam je povedal direktor JZ TKŠ Andrej Vršič.
Košarkina hiša na Kogu počasi dobiva novo podobo. Obnovljena bo poleg cerkve in šole pomenila tudi zaključek urejanja Kogovske vedute, oziroma centra Koga, sta povedala predsednik KS Kog Slavko Bedekovič in župan Danijel Vrbnjak.
Malo manj vesela zgodba pa prihaja iz gradu v Veliki Nedelji. Potresi, ki so prizadejali sosednjo Hrvaško, so posledice pustili tudi v naši okolici, škodo bo opisala Nevenka Korpič vodja ormoške enote Pokrajinskega muzeja Ptuj-Ormož.

Med športnimi dogodki se bomo najprej ustavili na futsal igriščih, kjer sta oba naša predstavnika- Tomaž ŠIC BAR in HIŠA DARIL PTUJ – bila uspešna na minulih tekmah, v nadaljevanju pa nas čaka še prispevek s treninga mladinske rokometne reprezentance Slovenije, ki so na pripravah v Ormožu.

Za konec oddaje pa sta nas obiskala še mlada glasbenika Julija in Ben Maj iz Spodnjih Ključarovcev, ki smo ju predstavili v času novoletnih praznikov. Danes bosta izžrebala nekoga izmed gledalcev, ki bo prejel njuno PRVO zgoščenko.

Vabljeni k ogledu oddaje nocoj ob 20.uri. Ponovitve bodo kot običajno jutri ob 10.in 16.uri, v soboto ob 18.uri in v nedeljo ob 11.in 18.uri.