Mešani pevski zbor DU Središče ob Dravi letos slavi 20. obletnico delovanja. Jubilej so s samostojnim koncertom počastili minuli petek.

Tako kot je to v Središču ob Dravi v navadi, so jubilej Mešanega pevskega zbora Središče ob Dravi z obiskom koncerta počastili števinli domačini, med katerimi ni manjkal župan domače občine Jurij Borko in predstavniki občinske uprave. V Središču ob Dravi namreč vedo združiti moči v vsaki situaciji in se skupaj veseliti uspehov vsakega društva posebej. Tako je tudi jubilejni koncert Mešanega pevskega zbora DU Središče ob Dravi bil v kraju bil velik dogodek.

Trenutno v zboru prepeva 16 pevcev. Čeprav jih je včasih bilo veliko več. Vrsta pevcev se je skrčila iz različnih razlogov, je v pozdravnem nagovoru povedala predsednica DU Središče ob Dravi Zdenka Slavič. Želje po novih pevcih ne skrivajo. Primanjkuje predvsem moških glasov, je dodala Slavičeva, ter se malo za šalo malo za res spraševala »če v Središču ni pravih dedov, ki bi si upali med skupino ženski?«. Moško čast trenutno krije le en pevec, in še ta je mož od zborovodkinje, in v zboru sodeluje kot gost. Kakorkoli, pevke in pevec so na minulem koncertu dokazali, da zmorejo, in da jim je veselje prisluhniti. Koncert je povezovala domačinka Martina Rakuša, kot gostje večera pa so se predstavili pevci »Kvarteta od Svetega Tomaža«.

Mešani pevski zbor DU Središče ob Dravi je v teku dvajsetih let vodilo 5 zborovodij.  Ledino je kot zborovodkinja orala Simona Koser Šavora.  Zbor je svoj PRVI nastop imel konec oktobra leta 1996 pred spomenikom talcev. Do danes, ko je vodenje prevzela Stanka Pšak, pa so zbor vodili še Jože Barin Turica, Teodor Zorko in Dragica Cvetko.   Zbor ima za seboj številne nastope. Nepogrešljivi so na skoraj vseh prireditvah v domačem kraju, nastopajo pa tudi povsod drugod, tudi srečanj odraslih pevskih zborov, ki jih organizira JSKD se redno udeležujejo. Tako so pevci, ki sodelujejo v zboru 5, 10 ali 15 let bili deležni tudi Gallusovih priznanj, ki jim jih je podelila Barbara Podgorelec, vodja OI JSKD Ormož.

 

UTRINKI S PRIREDITVE (foto: Valerija Novak)

DSC_0688 DSC_0692 DSC_0707 DSC_0711 DSC_0715 DSC_0720 DSC_0742 DSC_0748 DSC_0757 DSC_0759 DSC_0828 DSC_0841 DSC_0849