ROKOMET, mlajše selekcije:
Mlajše deklice A Ormoža ČETRTE v državi

Mlade Ormožanke in njihovi navijači so se v soboto 14. maja mudili na zaključnem turnirju v Kopru, ki je odločal o uvrstitvi od 4. do 6. mesta v državi. Mlajše deklice A ŽRK ORMOŽ so pustile srce na igrišču in tako osvojile končno 4. mesto v kategoriji mlajših deklic A!
Glede na dosežene rezultate v ligi VZHOD so si mlajše deklice A ŽRK ORMOŽ zagotovile uvrstitev na zaključni finalni turnir v Kopru, ki je potekal minulo soboto 14. 5. 2016. Na turnirju so se pomerile ekipe mlajših deklic A iz celotne Slovenije, ki so v posameznih ligah (Vzhod, Zahod, Center) osvojile 2. mesto in so se pomerile za mesta od 4. do 6. Poleg ŽRK ORMOŽ sta to bili še ŽURD Koper in RK Olimpija Ljubljana.
Vse tekme so bile precej izenačene in zelo borbene do samega zaključka. Vzdušje je bilo zelo temperamentno, tako na igrišču kot tudi na tribunah, saj je Ormožanke spremljalo 35 zvestih navijačev.
Ekipa ŽRK ORMOŽ se je izkazala z zelo dobro rokometno igro, ki je zagotovo opravičila uvrstitev ŽRK Ormož na turnir. Ormožanke so nastopile suvereno in borbeno, predvsem z zelo močno in učinkovito obrambo. Dolžina klopi je bila napram ostalima ekipama veliko krajša, saj se kar nekaj ključnih igralk ni udeležilo turnirja. Pohvaliti je treba prav vse deklice, ki so resnično pustile srce na igrišču, še posebej pa vratarko Zojo Kirič, ki se je izkazala z odličnimi obrambami. Mlade Ormožanke so premagale ekipo Olimpije in remizirale s Koprom ter tako osvojile končno 4. mesto med mlajšimi deklicami A v državi (od 21 ekip), takoj za ekipami Krim Mercator, Zelene doline Žalec in Mlinotest Ajdovščina. Deklice ŽRK ORMOŽ so tako dokazale, da se s pravim pristopom, močno voljo in pristnim ekipnim duhom lahko merijo z velikimi klubi slovenskega ženskega rokometa.

Mlajše deklice ŽRK Ormož osvojile ČETRTO mesto v državi.

Mlajše deklice ŽRK Ormož osvojile ČETRTO mesto v državi.

RK Olimpija : ŽRK ORMOŽ 10 : 13
ŽRK ORMOŽ: Annemarie Trunk (1), Anna Tiya Cvetko (2), Alina Planinc (3), Klara Ropoša (2), Tajda Kreč, Zoja Kirič, Neja Polak (3), Liza Kandrič,Teja Cimerman (2). Trenerja: Sanja Potočnjak in Robi Mesarec

ŽURD Koper : ŽRK ORMOŽ 8 : 8
ŽRK ORMOŽ: Annemarie Trunk (2), Anna Tiya Cvetko (1), Alina Planinc (4), Klara Ropoša, Tajda Kreč, Zoja Kirič, Neja Polak (1), Liza Kandrič,Teja Cimerman. Trenerja: Sanja Potočnjak in Robi Mesarec

Dekletom in trenerjema ČESTITKE ob velikem uspehu.