Krajevni odbor RK Vinski vrh in Veliki Brebrovnik, ki deluje na območju Krajevne skupnosti Miklavž pri Ormožu in danes šteje 207 članov letos praznuje letos 60 let delovanja. Velika slovesnost ob jubileju bo v soboto ob 15.00 uri v Kulturnem domu v Miklavžu pri Ormožu.
V okviru kulturnega programa v katerem bodo sodelovali učenci OŠ Miklavž pri Ormožu, bo nekdanja predsednica Krajevnega odbora RK in dolgoletna aktivistka Jožefa Škrjanec Gasilskemu muzeju Prostovoljnega gasilskega društva Miklavž pri Ormožu predala tudi stari prapor; najzaslužnejšim članom pa bodo podelili posebno priznanje in nagrade ter dve zahvalni listini.
Višek jubilejne slovesnosti pa bo pogovor s slikarko in aktivno članico Zveze paraplegikov Slovenije Dragico Sušanj iz Postojne, sicer tetrapleginjo, ki si je leta 1994 v prometni nesreči hudo poškodovala hrbtenico in ostala v invalidskem vozičku. Je mati dveh otrok, ki je po nesreči našla smisel življenja v slikarstvu čeprav slika z usti in nogami. Pogovor z gostjo bo vodila ena izmed primorskih prostovoljk in aktivistk v RK Slovenije Silva Ferletič.