PETEK 9. 8. 2019

Ob 10:50 smo obravnavali prometno nesrečo I. kategorije z udeležbo divjadi na območju naselja Lahonci. Vozniku je bilo izdano Obvestilo o dostopu od ogleda.

Ob 15:50 smo na v Središču ob Dravi obravnavali 3 tujce, ki so na nedovoljen način prestopili državno mejo iz R Hrvaške v R Slovenijo. Tujci bodo po končanem postopku vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Ob 18:22 smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na območju Godenincev. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob 04.56 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije in udeležbo divjadi. Patrulja je na kraju izdala obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 05.25 smo pri ilegalnem prehodu državne meje prijeli osem državljanov Alžirije in tri državljane Libije. Tujci bodo po končanem postopku vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

SOBOTA 10. 8. 2019

Ob 09.00 uri smo hrvaškim varnostnim organom izročili tri državljane Alžirije, ki so na nedovoljen način vstopili v R Slovenijo dne 9.8.2019.

Ob 09.17 uri smo v Vitanu prijeli tri tujce od tega dva državljana Maroka in enega Alžirije, kateri so na nedovoljen način vstopili v R Slovenijo. Tujcem je bil zaradi prekrška izdan plačilni nalog in bodo po končanem postopku vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Ob 10.03 smo bili obveščeni, da je voznik znanega vozila zaparkiral privatno površino. Pred našim prihodom je vozilo že odstranil.

Ob 11.59 uri smo intervenirali v Sv. Tomažu, kjer je pešec brcnil v prikolico osebnega vozila, ki je peljal mimo njega. Z zbiranjem obvestil nadaljujemo in bomo zoper kršitelja ustrezno ukrepali.

NEDELJA 11. 8. 2019

Ob 10.30 uri smo hrvaškim varnostnim organom izročili štiri državljane Alžirije.

Ob 22.00 uri smo bili obveščeni od krajanov, da so na območju Vuzmetinci – Miklavž pri Ormožu opazili sedem sumljivih oseb, za katere se domneva, da bi lahko bili tujci, ki so nedovoljeno vstopili v R Slovenijo. Po pregledu tujcev nismo izsledili.

Ob 6.30 uri nas je krajan iz Šalovcev, obvestil, da mu je bil preko noči ukraden osebni avtomobil Renault Scenic sive barve reg. štev. MB F9-251. Na kraju smo opravili ogled in evidentirali kaznivo dejanje tatvine. Za izsleditev vozila smo obveščali vse policijske postaje v Sloveniji. Prav tako vse občane naprošamo, v kolikor razpolagajo z informacijo o odtujenem osebnem vozilu, da to sporočijo na policijsko postajo Ormož na telefonsko št. 02 741 08 50.

PONEDELJEK 12. 8. 2019

Ob 09.00 uri smo hrvaškim varnostnim organom izročili tri tujce, ki smo jih od 10.8.2019 obravnavali zaradi prekrška, ker so na prepovedan način vstopili na ozemlje R Slovenije.

Ob 09.34 smo v naselju Bresnica obravnavali dogodek, kjer je pes znanega lastnika poklal kokoši na dvorišču drugega lastnika. Lastniku psa smo izdali globo po zakonu o zaščiti živali.

Ob 15.40 uri smo intervenirali v Rucmancih, kjer je med bratoma prišlo do prepira. Med prepirom se je en brat nedostojno vedel, za kar smo mu izdali plačilni nalog.

Ob 21:20 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije – povoženje divjadi na območju naselja Trnovci. Vozniku je bilo izdano Obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 21:36 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije – povoženje divjadi na območju naselja Krčevina. Vozniku je bilo izdano Obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 01.47 uri smo bili ponovno napoteni v Rucmance, kjer je kršitelj razgrajal in motil nočni mir in počitek. Kršitelju izdan plačilni nalog. Zaradi ponovitvene nevarnosti je bilo zoper njega odrejeno pridržanje do iztreznitve.

TOREK 13. 8. 2019:

Ob 06.30 uri smo prijeli tri tujce in sicer dva državljana Alžirije in enega državljana Sirije, kateri so na nedovoljen način vstopili v R Slovenijo. Po zaključenem postopku bodo tujci vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Ob 11.55 uri smo bili obveščeni o domnevnem zanemarjanju mladoletne osebe. Opravljen razgovor s prijaviteljem, zadevo bomo zaključili s poročilom na center za socialno delo.

Ob 18.41 uri smo bili obveščeni o kurjenju v naravi v Podgorcih. Patrulja je na kraju ugotovila, da je lastnik zažgal staro seno. Zadevo smo zaključili z uradnim zaznamkom.


Napoved aktivnosti za sredo dne 14. 8. 2019:

– V času od 12. 8. 2019 pa do 18. 8. 2019 poteka poostren nadzor po akciji »SPEED«.
– Med 7.00 in 13.00 uro bomo izvajali poostren nadzor v cestnem prometu s poudarkom na spoštovanju omejitev hitrosti in enoslednih vozilih

Pripravili policisti PP ORMOŽ