V Zbirnem centru Dobrava so minulo sredo odprli šestdeseti kotiček za ponovno uporabo v Sloveniji, ki je namenjen vsem, ki imajo doma kakšen še delujoči aparat in ga več ne potrebujejo, a bi mu želeli podaljšati življenje. To lahko storijo tako, da aparat pripeljejo na zbirni center in ga oddajo v na novo postavljen kotiček za ponovno uporabo, ki je značilno označen z napisom ŠE SEM UPORABEN.

Kotiček je postavljen s strani družbe ZEOS, d.o.o. v sklopu projekta Life Spodbujamo e-krožno pod sloganom ŠE SEM UPORABEN. Družba ZEOS projekt izvaja skupaj s projektnima partnerjema Zbornico komunalnega gospodarstva pri GZS in podjetjem TSD, d.o.o., ki aparate pripravlja za ponovno uporabo, ter s partnerji v Ormožu: s Komunalnim podjetjem, Centrom za ponovno uporabo in Občino.
Sodelujoči v projektu: Za podjetje ZEOS direktor Emil Šehić, za Komunalno podjetje Ormož direktorica Pavla Majcen, za občino Ormož župan Danijel Vrbnjak in za Center ponovne uporabe direktorica Marinka Vovk, so ob priložnosti odprtja kotička za ponovno uporabo podpisali tudi LISTINO o sodelovanju in vsesplošni podpori projektu.
V kotiček bo možno dostaviti vse vrste aparatov, ki še delujejo, a jih ne potrebujete več – od pralnih strojev, do hladilnikov, pečic, malih gospodinjskih aparatov, zabavne elektronike, računalnike, radie, zvočnike, televizorje, orodja za dom in vrt in drugo…, skratka vse naprave, ki delujejo na elektriko ali baterije. Oddaja aparatov je brezplačna, mojstri v centralni delavnici jih bodo pregledali, po potrebi očistili ali popravili, in jih pripravljene za nadaljnjo uporabo oziroma prodajo – glede na povpraševanje – vračali v posamezne Centre ponovne uporabe. Takšen rabljen določen aparat naj bi stal okrog 10 odstotkov od cene novega.