TOREK 20. 8. 2019:

Ob 15.00 uri smo zaslišala osumljenca kaznivega dejanja Nasilje v družini.

Ob 05.20 uri so policisti na železniški postaji Ormož kontrolirali 3 osebe, ki bo na vlak vstopili
v Ljutomeru. Ugotovljeno je bilo, da gre za 3 tujce, 2 državljana Maroka in 1 državljana Alžirije, ki so pred tem ilegalno prestopili državno mejo na območju Ljutomera. Zato so bili tujci odpeljani na PP Ljutomer v nadaljnjo obravnavo.

SREDA 21. 8. 2019

Ob 12:20 uri smo na mejnem prehodu Središče ob Dravi, hrvaškim policistom izročili štiri državljane Iraka in enega državljana Alžirije.

Ob 12:41 uri smo bili obveščeni o tatvini ključev in štampiljk iz poslovnega objekta v Ormožu. Sledi pisna prijava oškodovanca.

Ob 14:35 uri smo v Vodrancih prijeli dva državljana Tunizije, katera sta predhodno nedovoljeno prestopila državno mejo izven mejnega prehoda.

Ob 15.00 uri smo v Središču ob Dravi na Slovenski cesti prijeli dva državljana Alžirije, katera sta predhodno nedovoljeno prestopila državno mejo izven mejnega prehoda.

Napoved aktivnosti za četrtek dne 22. 8. 2019
– v dopoldanskem času bomo na postajnem območju nudili asistenco radarju.
– opravljali bomo naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnji pod vplivom alkohola).

PRIPRAVILA:
Mitja Novak in Gregor Bezjak, višja policista I
in Edvard Cvetko, komandir