Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7. ure dne 18. 12. 2015, do 7. ure dne 21. 12. 2015, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 18. 12. 2015

Ob 7.00 smo šli na kraj prometne nesreče z materialno škodo v kraj Trgovišče.

Ob 12.45 smo bili obveščeni o poškodbi vozila na parkirnem prostoru v Ormožu.

Ob 17.40 smo bili obveščeni o povoženju divjadi na ormoški obvoznici.

SOBOTA 19. 12. 2015

Ob 00.53 uri smo v Sp. Ključarovcih obravnavali kršitev javnega reda in miru, kjer je prišlo do spora med dvema moškima. Zadeva je zaključena z uradnim zaznamkom.

Ob 7:30 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije na glavni cesti izven naselja Osluševci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik osebnega avtomobila zaradi napačen smeri oz. strani vožnje, trčil v prometni znak na vozišču ter pobegnil s kraja nesreče. Po vseh zbranih obvestilih bomo zoper voznika podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ormožu.

Ob 15:10 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije na lokalni cesti izven naselja Godeninci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti trčil v prometni znak konec naselja. Na kraju je bil povzročitelju izdan plačilni nalog.

Ob 16:30 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije na lokalni cesti v naselju Lahonci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zaradi neupoštevanja pravil o srečevanju trčil v nasproti vozeči osebni avtomobil. Po trčenju je pobegnil s kraja. Po vseh zbranih obvestilih bomo zoper povzročitelja obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ormožu.
Ob 21.07 smo posredovali v gostinskem lokalu v Cvetkovcih, kjer je vinjen gost kršil javni red in mir. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

NEDELJA 20. 12. 2015

Ob 12.16 uri smo v Bresnici obravnavali požar na stanovanjski hiši, do katerega je prišlo zaradi pregretja dotrajanega dimnika, preko katerega se je požar razširil na ostrešje hiše. V zadevi bo na Okrožno državno tožilstvo Ptuj podano poročilo.

Ob 21:14 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek na lokalni cesti v naselju Velika Nedelja. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Napoved aktivnosti za ponedeljek, dne 21. 12. 2015:

– Ob rednem delu bomo opravljali tudi kontrolo cestnega prometa ter izvajali aktivnosti za poostreno pokrivanje državne meje.

PRIPRAVILA:
Mitja Tramšek, policist I
in Edvard Cvetko, komandir