Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure, dne 14. 8. 2012 do 7:00 ure dne 16. 8. 2012 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

TOREK 14. 8. 2012
Ob 08:40 uri so intervenirali v prostorih Psihiatrične bolnice Ormož. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je v prostore psihiatrične bolnice Ormož prišel občan, ki je kljub pojasnilom o poteku postopkov prišel razgrajat in grozit osebju. Ob prihodu patrulje na kraj se je odstranil iz prostorov in odšel domov, še pred tem pa mu je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.

Ob 10:16 uri so opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije s pobegom – dogodek na parkirnem prostoru pri Zdravstvenem domu Ormož. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v pravilno parkiran osebni avtomobil ter odpeljal s skraja. Dogodek zaključen z uradnim zaznamkom.

SREDA 15. 8. 2012

Ob 01:30 uri so izven naselja Središče ob Dravi izsledili in prijeli dva državljana Afganistana, ki sta nedovoljeno vstopila na ozemlje R Slovenije. Tujca sta bila po končanem postopku ob 11.45 uri na mednarodnem mejnem prehodu Središče ob Dravi izročena hrvaškim varnostnim organom.

Ob 01:50 uri so opravili intervencijo v Središču ob Dravi, kjer so občani motili soseda z glasno glasbo pri nočnem počitku. Kršiteljica je bila opozorjena v zvezi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in mira.

Ob 10.10 uri so na Hardeku obravnavali poškodbo vozila na parkirnem prostoru, do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika s strani neznanega voznika neznanega vozila, ki je s kraja odpeljal. Zadeva je zaključena z uradnim zaznamkom.

Ob 10.53 uri so v Središču ob Dravi obravnavali prometno nesrečo z lahko telesno poškodbo, kjer je povzročiteljica zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljala s ceste, ter se pri tem lahko telesno poškodovala. Izdan ji je bil plačilni nalog.

Ob 18:50 uri so opravili intervencijo v Mihovcih pri Veliki Nedelji, kjer sta se sprla zakonca. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

Ob 21:48 uri so v naselju Pušenci opravili ogled povoženja divjadi, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v srno.


Napoved aktivnosti za četrtek dne 16. 8. 2012:

Ob rednem delu bomo opravljali tudi kontrolo in nadzor prometa, ter opravljali meritve z
laserskim merilcem hitrosti.

PRIPRAVILA:
Aleš Meško, policist I
in Janko Zadravec, pomočnik komandirja, policijski inšpektor I