PONEDELJEK 3. 2. 2020

15.06 smo v Žerovincih začasno odvzeli vozniško dovoljenje vozniku osebnega avtomobila s priklopnikom, kateri je vozil vozilo, v času, ko je imel pri preizkusu alkoholiziranosti pozitiven rezultat.

17.45 smo obravnavali kaznivo dejanje Ogrožanja varnosti. Po zbranih obvestilih bomo na državno tožilstvo napisali kazensko ovadbo.

TOREK 4. 2. 2020

Ob 12:05 uri smo na regionalni cesti v naselji Ivanjkovci kontrolirali voznika osebnega avtomobila, med postopkom je alkotest pokazal 0,69 mg/l alkohola v organizmu. Vozniku je bilo odvzeto vozniško dovoljenje ter bo zoper njega podan obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ormožu.

Ob 16:05 uri smo v naselju Ormož dve tujcema zaradi neplačila globe, kršitev cestno prometnih predpisov, s sklepom začasno odvzeli dokumente ter izdali plačilni nalog.

Ob 19.10 smo bili obveščeni o povoženju divjadi v Rucmancih. Izdano je bilo Obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 21.35 smo v Mihovcih pri Veliki Nedelji ustavili voznika, kateri je vozil pod vplivom alkohola, saj je bil rezultat alkotesta kar 1.0 mg/l alkohola v organizmu. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, katero bomo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče, kršitelju pa je bila prepovedana nadaljnja vožnja.

Ob 23.40 smo v Miklavžu pri Ormožu imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je vozil vozilo v času, ko je imel ukrep prepovedi vožnje, prav tako pa je vozil vozilo pod vplivom alkohola. Zaradi opisanega mu je bilo zaseženo vozilo, zoper kršitelja pa bo podan Obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Ob 01.54 smo v Lešnici vozniku osebnega avtomobila zaradi vožnje pod vplivom alkohola odvzeli vozniško dovoljenje, katero bomo poslali na pristojno sodišče skupaj z obdolžilnim predlogom. Kršitelju smo prepovedali nadaljnjo vožnjo.

SREDA 5. 2. 2020
Ob 7:00 uri smo v naselju Gornji Ključarovci obravnavali prometni dogodek, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v srno. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 17:58 uri smo na glavni cesti v naselju Mihovci pri Veliki Nedelji zaustavili voznika osebnega avtomobila, kateri je vozil vozilo v cestnem prometu pod vplivom alkohola. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.

Ob 19:10 smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek na regionalni cesti izven naselja Ivanjkovci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik trčil v zajca in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 23:00 smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek na lokalni cesti izven naselja Podgorci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik trčil v srno in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Napoved aktivnosti za četrtek dne 06. 02. 2020

– Ob rednem delu bomo opravljali kontrolo prometa, s poudarkom na ugotavljanju psihofizičnega stanja voznikov ter prekoračitev hitrosti v naseljih.

Pripravili policisti PP ORMOŽ