V petek popoldne so na Strmcu (pri Ormožu) svečano odprli nov odsek ceste, ki vodi z najvišje točke na Strmcu (okoli 300 metrov nadmorske višine) do Šardinja. Odsek je dolg 820 metrov. Od tega je 500 metrov klanec in 320 m ravnega terena. Do sedaj je na tem odseku bil makadam in ob slabših vremenskih razmerah skoraj neprevozen. Zato je asfalt v širini 3 metre za krajane Strmaca in Šardinja velika pridobitev. Ob cesti živijo štiri gospodinjstva in vrsta vikendašev.
Cesto je v približno treh tednih dokončalo podjetje Asfalti Ptuj. Investicija pa je znašala 80.000 evrov.
Kot je na otvoritvi povedal Marjan Mušič, predsednik KS Velika Nedelja je gradnjo ceste v celoti financirala občina Ormož; pridobitev pa je izrednega pomena za prebivalce Strmca, predvsem pa tiste iz Šardinja, saj jim bo nova cesta sedaj pomenila veliko bližnjico do Ormoža.

Na otvoritvi je zbranim zaigral domačin, mlad harmonikar Tomaž Trop, zbrane so pozdravili Stanislav Vuk, predsednik Vaške skupnosti; predsednik KS Velika Nedelja Marjan Mušič in župan občine Ormož Alojz Sok. Cesto je blagoslovil svetinjski župnik Jože Rainer. Sicer pa se je na otvoritvi zbrala množica zadovoljnih uporabnikov nove ceste, kajti samo oni vedo, kaj lahko za življenje na hribu pomeni dobra cesta.

Tribarvnico so prerezali, z leve: ALOJZ SOK, župan občine Ormož; MARJAN MUŠIČ, predsednik KS Velika Nedelja; po domače BOŽIČEVA MIMA, najstarejša krajanka in STANISLAV VUK, predsednik Vaške skupnosti Strmec (Foto: Karolina Putarek)

UTRINKI Z OTVORITVE:Foto: Karolina Putarek