Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure, dne 18. 10. 2013 do 7:00 ure dne 21. 10. 2013, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:


PETEK 18. 10. 2013:

Ob 07:00 uri smo v naselju Lešnica obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi. Udeležencu je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 10:50 ure smo bili obveščeni o grožnji s samomorom v Jastrebcih. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do spora med zakoncema, pri čemer je prišlo do groženj s samomorom. Potem ko je bila oseba izsledena jo je pregledal zdravnik in jo napotil na pregled v Psihiatrično bolnico. Zadeva bo zaključena s poročilom na okrožno državno tožilstvo Ptuj.

Ob 15:30 uri smo v naselju Pavlovci obravnavali prometno nesrečo z udeležbo mačke, pri čemer si je udeleženec poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

SOBOTA 19. 10. 2013:

Ob 09:38 uri smo bili obveščeni o najdbi neeksplodirane ubojnega sredstva na Kogu. Opravili smo zavarovanje kraja dogodka. Na kraj je prišel predstavnik Regijskega centra za zavarovanje pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi, kateri je ugotovil, da gre za neeksplodirano minometno mino iz druge svetovne vojne, ter poskrbel za njeno varno odstranitev.

Ob 22:39 uri smo v naselju Sodinci začasno odvzeli vozniško dovoljenje vozniku osebnega avtomobila, kateri je vozil pod vplivom alkohola v organizmu (0,32 ml/l). Izdan mu je bil plačilni nalog.

Ob 04:19 uri smo v naselju Borovci odvzeli vozniško dovoljenje vozniku osebnega avtomobila, kateri je vozil pod vplivom alkohola v organizmu (0,68 ml/l). Vozniško dovoljenje bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na Okrajno sodišče v Ormožu.


NEDELJA 20. 10 . 2013:

Ob 09.59 smo posredovali v Strezetini, kjer je prijavitelja motilo kurjenje soseda.

Ob 11.00 smo opravili zaslišanje osumljenca kaznivega dejanja goljufije.

Ob 14.27 smo bili obveščeni o kaznivem dejanju na Kogu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec poškodoval objekt za shranjevanje orodja.

Ob 20.28 uri smo na Humu obravnavali kaznivo dejanje nasilje v družini. Storilec kaznivega dejanja je bil pridržan. Na kraju mu je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja. Po zbranih obvestilih in dokazih bo na Okrožno državno tožilstvo Ptuj podana kazenska ovadba.

Napoved aktivnosti za ponedeljek, dne 21. 10. 2013:

Opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti, opravljali bomo tudi meritve hitrosti v cestnem prometu, z laserskim merilnikom hitrosti.

PRIPRAVILA:
Jožef Magdič, policist I
in Edvard Cvetko, komadir, višji policijski inšpektor II