Policisti policijske postaje Ormož smo ob opravljanju rednih nalog, v času od 7:00 ure dne
24. 7. 2014, do 7:00 ure, dne 25. 7. 2014, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

ČETRTEK 17. 7. 2014

Ob 09.00 uri smo bili obveščeni, da se po Humu klati večji pes, kateri je prijavitelju pred časom poškodoval nekaj perutnine, tega dne pa dvoje vrat. Pri pregledu okolice pes ni bil izsleden.

Ob 16.17 uri smo v naselju Mihovcih pri Veliki Nedelji obravnavali prometno nesrečo med voznikoma tovornega in osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo, zaradi nepravilnega prehitevanja obeh vozil. Obema voznikoma je bil izdan plačilni nalog zaradi storitve prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa.

Ob 18.00 smo bili iz RCO Ptuj obveščeni, da je v hiši zaprta oseba. Na kraju smo ugotovili da se oseba nahaja zunaj hiše, saj so se zaradi vetra zaprla vrata in se pri tem zaklenila. S pomočjo gasilcev je oseba lahko vstopila v stanovanje.

Ob 18.10 uri smo bili ponovno obveščeni, o pojavu neznanega psa, ki se je pojavil na dvorišču stanovanjske hiše. Z zbiranjem obvestil je bil ugotovljen lastnik psa, kateremu je bil izdan plačilni nalog po Zakonu o zaščiti živali.

Ob 20.15 smo bili obveščeni o tatvini mini bagerja. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec odtujil mini bager znamke Hitachi, ZX50 CLR. Bager ima temno modro kabino, zadnji del stroja je črne barve. Policisti o neznanem storilcu še poizvedujejo.

Ob 22.30 uri smo bili obveščeni, da je v naselju Hajndl zagorela elektro omarica, ki se je nahajala na zunanji strani vikenda. Požar so pogasili sosedi. Pri pregledu omarice s strani delavca Elektra Maribor je bilo ugotovljeno, da je prišlo do samovžiga. V tej zvezi bomo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju podali poročilo.

Napoved aktivnosti za vikend:

­ Ob rednem delu bomo izvajali kontrolo prometa s poudarkom na hujših kršitvah (hitrost, alkohol)

Zaprosilo v zvezi tatvine mini bagerja:

– naprošamo vse, ki bi karkoli vedeli, ali videli, da to sporočijo na policijsko postajo Ormož ali št. 113. Gre za mini bager Hitachi, ZX50 CLR. Bager ima temno modro kabino, zadnji del stroja je črne barve. In kot posebna značilnost ima prebarvan zadnji desni bok z belo barvo.
(FOTOGRAFIJA na naslovnici je SIMBOLIČNA.)

Vsem bralcem portala KTV ORMOŽ želimo miren in varen vikend.

Pripravila:
Dušan Leben, policist I
in Edvard Cvetko, komandir