Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 dne 15. 9. 2022, do 7.00 dne 16. 9. 2022, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

ČETRTEK 15. 9. 2022
Ob 8.25 uri smo bili na kraju dogodka izven naselja Sodinci, na kraju je bilo ugotovljeno, da je znana osebe nepravilno odlagala odpadke na območje v gozd. Zoper kršitelja bomo uvedbi hitri postopek zaradi kršitev Zakona o varstvu okolja.

Ob 10.50 je oškodovanec na policijski postaji podal ustno kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja Zalezovanja. Po vseh zbranih podatkih bomo zoper osumljeno osebo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 12.20 smo bili obveščeno o delovni nesreči, katera se je pripetila na območju Ormoža, v kateri je bila ena oseba poškodovana. Po vseh zbranih obvestil bomo podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 17.01 uri smo na lokalni cesti v naselju Obrež kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Alkotest je pokazal 0,51 mg/l alkohola v izdihanem zraku, vozniku je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja ter izdan plačilni nalog.

Napoved aktivnosti za petek dne 16. 9. 2022 in vikend:
– v kolikor bi opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel idr.).

Pripravili policisti PP Ormož