PETEK 25. 9. 2020
Ob 7.25 smo obravnavali prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. Do nesreče je prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo povzročitelja. Povzročitelju izdan plačilni nalog..

Ob 21.53 uri smo v naselju Hum pri Ormožu obravnavali prometno nesrečo I. kategorije. Zoper povzročitelja bo podana kazenska ovadba na ODT Ptuj, saj je nesrečo povzročil pod vplivom alkohola.

SOBOTA 26. 9. 2020
Ob 9.00 smo Hrvaškim varnostnim organom predali 26. tujcev, katere smo prijeli prejšnji dan pri ilegalnem prehodu državne meje.

Ob 23.51 smo bili s strani občana obveščeni o motenju nočnega počitka. Patrulja je na kraju kršitev osebno zaznala, zato je bil kršitelju izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru.

Ob 4:40 smo opravili ogled kraja prometne nesreče I. kat.. Patrulja je na kraju ugotovila, da je voznik zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljal izven vozišča, kjer se je vozilo prevrnilo na bok. Vozniku na kraju izdan plačilni nalog.

NEDELJA 27. 9. 2020
Ob 14.23 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na relaciji Savci – Sv. Tomaž. Opravljen je bil ogled ter povzročitelju izdan plačilni nalog zaradi neupoštevanja prometnega znaka ustavi.

Ob 15.37 uri smo obravnavali prometno nesrečo I. kategorije v naselju Trgovišče, kjer je voznik osebnega avtomobila, zaradi prekratke varnostne razdalje, trčil v drugo vozilo. Povzročitelju izdan plačilni nalog.

Ob 19:30 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek na lokalni cesti izven naselja Osluševci, na kraju je bilo ugotovljeno, je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 21:38 uro smo izven naselja Hum pri Ormožu ustavili dve vozili, voznika državljan Ukrajine in Moldavije, katera sta prevažala petnajst državljanov Bangladeša in sedem državljanov Pakistana, kateri so pred tem prestopili državno mejo na izven zato določenem mestu. Zoper vse tujce še postopek teče.

Ob 4:03 uri smo izven naselja Središče ob Dravi prijeli državljana Afganistana, kateri je pred tem prestopil državno mejo na izven zato določenem mestu. Zoper vse tujca še postopek teče.

PONEDELJEK 28.9. 2020

Ob 07.00 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči z materialno škodo. Povzročitelju je z vozilom trčil v objekt in s kraja pobegnil. Kršitelj je bil izsleden zoper njega bodo policisti uvedli hitri postopek z izdajo odločbe.

Ob 15.40 uri smo bili poslani na kraj dogodka, kjer je oseba razgrajala. Na kraju so osebi nudili zdravniško pomoč delavci nujne medicinske pomoči. Po tem je oseba bila odpeljana naprej v oskrbo, kjer je bila hospitalizirana. Kršitve nismo zaznali, naša pomoč ni bila potrebna.

Ob 18.30 uri je bil vozniku motornega vozila zaseženo vozilo, zaradi vožnje brez ustreznega vozniškega dovoljenja. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na OS.

Ob 20.00 uri smo v Ormožu na parkirnem prostoru obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Po ugotovitvah pogojev za udeležbo v prometu smo od ogleda odstopili in v tej zvezi izdali potrdilo.

TOREK 29. 9. 2020:

Ob 22:18 uri smo opravili ogled kraja prometne nesreče I. kat. in udeležbo divjadi na obvoznici Patrulja je na kraju udeležencu izdala obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 06.18 uri smo opravili ogled kraja prometne nesreče I. kat. In udeležbo divjadi v Žerovincih. Patrulja je na kraju udeležencu izdala obvestilo o odstopu od ogleda

SREDA 30. 9. 2020:
Ob 8.10 smo bili obveščeni, da se je na naslovu prebivanja zgrudila oseba. Na kraju je bilo s strani dež. zdravnice ugotovljeno, da je do omenjenega stanja prišlo zaradi slabosti osebe. Policisti na kraju niso zaznali elementov kaznivega dejanja oz. prekrška.

Ob 11.30 smo na policijski postaji sprejeli predlog za pregon kaznivega dejanja Goljufije. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na državno tožilstvo.

Ob 19:56 uri smo na regionalni cesti izven naselja Ormož zaustavili voznika osebnega avtomobila, kateri je predhodno nezanesljivo vozil in vijugal po cesti. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar mu je bil zasežen osebni avtomobil. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola, alkotest je pokazala 0,72 mg/l, prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ormožu.

Ob 22:05 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek na regionalni cesti izven naselja Miklavž pri Ormožu, na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila trčila v srno in si poškodovala vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 22:25 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek na regionalni cesti izven naselja Ivanjkovci, na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila trčila v jazbeca in si poškodovala vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 6:40 ur smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek na lokalni cesti izven naselja Lešnica, na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Poročilo pripravili policisti PP Ormož