ČETRTEK 21. 5. 2020
Ob 11.00 smo bili napoteni na dogodek v Dobravo, kjer je voznik osebnega avtomobila je trčil v srno in si poškodoval vozilo.

Ob 11.40 so policisti državljanu Hrvaške, kateri je kršil cestno prometne predpise in ni mogel poravnati globe odvzeli dokumente, kateri so mu bili vrnjeni, ko je plačal globo.

Ob 12.05 smo bili napoteni v naselje Velika Nedelja, kjer so policisti zavarovali območje zaradi pristanka helikopterja, katerega so potrebovali zdravstveni delavci za prevoz pacientke v UKC Maribor.

Ob 17.08 smo bili napoteni v naselje Žerovince, kjer je prišlo do prometne nesreče II. kategorije, zaradi neprilagojen hitrosti voznika, opravljen je bil ogled kraj prometne nesreče, kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob 17.15 so policisti posredovali v naselju Rakovec, kjer je prišlo do sosedskega spora. Policisti so na kraju ugotovili, da je prišlo do kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru. Kršitelju je bil zaradi kršitve navedenega zakona izdan plačilni nalog.

Ob 20.25 smo bili napoteni na dogodek v Žerovince, kjer je voznik osebnega avtomobila je trčil v srno in si poškodoval vozilo.
PETEK 22. 5. 2020

Ob 19:30 uri smo intervenirali v Ormožu, kjer je sosed motil drugega soseda z glasno glasbo. Na kraju pa je bilo ugotovljeno, da je eden sosed drugega žalil. Zato je bil obema kršiteljema na kraju izdan plačilni nalog.

SOBOTA 23. 5. 2020

Ob 10:10 uri je občan iz okolice Ormoža v vednost prijavil izgubo vozniškega dovoljenja. Napoten je bil na Upravno enoto.

Ob 17:25 uri so policisti na regionalni cesti v naselju Sveti Tomaž, imeli v postopku voznico osebnega avtomobila, ki je v cestnem prometu vozila neregistrirano vozilo in sicer po poteku veljavnosti prometnega dovoljenja več kot 30 dni. Proti potrdilu sta ji bili na kraju odvzeti registrski tablici in izdan plačilni nalog.

Ob 17:26 uri smo bili obveščeni o beračenju treh oseb na parkirišču pred trgovskim centrom v Ormožu. Patrulja je na kraju izsledila tri tujce, državljane Republike Hrvaške, katerim je bila izrečena globa po 9. členu ZJRM-1. Ker kazni na kraju niso plačali, so jim bile s Sklepom o zavarovanju izvršitve, začasno odvzete hrvaške osebne izkaznice.

Ob 20:44 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije in udeležbi divjadi. Patrulja je na kraju udeležencu izdala obvestilo o odstopu od ogleda.

NEDELJA 24. 5. 2020

Ob 18.00 uri smo v naselju Pušenci obravnavali dogodek, pri katerem se je oseba pri sestopanju s kolesa huje telesno poškodovala. Tuja krivda je izključena. O ugotovitvah bo napisano poročilo na Okrožno državno tožilstvo.

Ob 21:53 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije in udeležbi divjadi izven naselja Gorišnica. Patrulja je na kraju udeležencu izdala obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 22:14 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije in udeležbi divjadi v naselju Vuzmetinci. Patrulja je na kraju udeležencu izdala obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 22:34 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije in udeležbi divjadi v naselju Središče ob Dravi Patrulja je na kraju udeležencu izdala obvestilo o odstopu od ogleda.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 25. 5. 2020:

– Še do konca meseca poteka poostren nadzor cestnega prometa – varnost kolesarjev;
– Opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel)

Pripravili policisti PP ORMOŽ