Po nekaj tednih splošno znanih omejitev smo spet “nazaj”… Nocoj (kot običajno v četrtek) smo pripravili “svežo” informativno – magazinsko oddajo UTRIP ORMOŽA, ki prinaša kar nekaj zanimivih prispevkov. Vabimo vas, da si jo ogledate nocoj ob 20.uri, ali katero izmed ponovitev v prihodnjih dneh. VABLJENI k ogledu.

Iz vsebine:
Minulo soboto sta se v Ormožu sestala notranja ministra Slovenije in Hrvaške Aleš Hojs in Davor Božinović, in se – med drugim pogovarjala – tudi o prehodih slovensko-hrvaške meje. Njuno srečanje v Ormožu je bil velik dogodek.

2. O situacijah v zvezi s koronavirusom v občini Ormož, smo vas seznanjali sproti. Imeli smo 6 okuženih občanov. V občini Središče ob Dravi pa so bili brez primera okužene osebe, kako so preživeli najhujše čase korone, nam bo povedal tamkajšnji župan:

3. Po dveh mesecih izobraževanja na daljavo zaradi epidemije bolezni covid-19 so v ponedeljek vrata spet odprli vrtci, osnovne, srednje in glasbene šole, fakultete in dijaški domovi. Šolarje OŠ Središče ob Dravi smo obiskali že drugi dan v času, ko jih prišel pozdravi tudi župan Jurij Borko:

4. Odpravili pa smo se tudi na OŠ Ivanjkovci. Tudi tam so se šolarji prve triade že vrnili v šolske klopi. Vrata pa je odprl tudi vrtec:

5. S slovenskim pregovorom »Učimo se pri čebelah! Pridnost bogati, pogum jača, enotnost nas napravi močne«, je čebelar Peter Marin vabil na dan odprtih vrat na svojem domu v Cvetkovcih 30, in tako obeležil svetovni dan čebel, ki ga obeležujemo 20.maja. Gotovo, da smo Marinov medeni svet z veseljem obiskali tudi z našo kamero:

6. 17.maja Veterani vojne za Slovenijo, združeni v Zvezi veteranov vojne za Slovenijo praznujejo svoj dan. Tako so na ta dan k pomniku, ki služi spominu in zahvali braniteljem meje leta 1991, tudi v Ormožu položili venec:

7. Mesec maj je običajno zaznamovan s praznovanji PRVEGA maja. Čeprav je letos bilo vse drugače, pa se tudi v Ormožu nismo odrekli prvomajskim budnicam. Zanje je poskrbela Glasbena šola Ormož in vsa gasilska društva v občini…