Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 dne 21. 1. 2022 do 7.00 dne 24. 1. 2022 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 21. 1. 2022
Ob 10.14 smo na PP sprejeli od dveh oškodovancev predlog za pregon kaznivega dejanje Goljufije. Po zbranih obvestilih bomo zadeve zaključili s kazensko ovadbo na državno tožilstvo.

Ob 11.26 so policisti imeli v postopku voznika kolesa z motorjem, kateri ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Prav tako pa je bil vozniku odrejen preizkus alkoholiziranosti, kateri je pokazal 1.21 mg/l alkohola v izdihanem zraku.
Vozniku je bilo zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja na kraju kolo z motorjem zaseženo in sledi predlog za uvedbo postopka o prekršku na Okrajno sodišče. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola in po poteku veljavnosti registracije pa mu je bil na kraju izdan plačilni nalog.

Ob 12.40 smo na PMP Središče ob Dravi izročili hrvaškim varnostnim organom tri državljane, kateri so na nedovoljen način vstopili v RS.

Ob 15.02 so policisti imeli v postopku dve osebi, katerima so proti potrdilu o zasegu bila zasežena dva ročno zvita cigareta z posušenimi rastlinskimi delci zeleno-rjave barve. Po prejeti analizi, bo zoper obe osebi uveden hitri postopek po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Ob 18.55 smo vozniku osebnega vozila zaradi vožnje pod vplivom alkohola ( 0.34 mg/l ) začasno odvzeli vozniško dovoljenje, mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in izdali plačilni nalog.

Ob 00.30 uri smo v Središču ob Dravi prijeli enega tujca, ob 04.35 v Ormožu dva tujca, ter ob 07.30 uri še dva tujca. V naselju Zamušani. Ugotovljeno je bilo da so tujci na nedovoljen način vstopili v RS na območju Središča ob Dravi, šlo je za drž. Gane in Senegala . Tujci so v postopku zaprosili za mednarodno zaščito in so bili odpeljan v azilni dom.

SOBOTA 22. 1. 2022
Ob 16.20 smo na območju Vitana prijeli drž. Toga, kateri je na nedovoljen način prestopil državno mejo. Tujec je v postopku podal vlogo za mednarodno zaščito in je bil po končanem postopku odpeljan v Azilni dom.

NEDELJA 23. 1. 2022


Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 24. 1. 2022:

– v kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, zimska oprema idr.).
– prav tako bodo policisti na terenu dajali poudarek na spoštovanju odlokov o zajezitvi širjenja virusa COVID-19.

Pripravili policisti PP