Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 dne 25. 2. 2022 do 7.00 dne 28. 2. 2022 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 25. 2. 2022
Ob 18.42 so policisti bili obveščeni o dimniškem požaru na območju Podgorcev. Opravljen ogled kraja in sledi poročilo na državno tožilstvo.

Ob 19.49 so policisti kontrolirali voznika osebnega avtomobila, ugotovljeno je bilo, da je vozil pod vplivom alkohola, alkotest je pokazal 1.46 ml/l alkohola v izdihanem zraku, vozniku je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja, zoper kršitelja bomo podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ormožu.


SOBOTA 26. 2. 2022

Ob 21.48 smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru, do katerega je prišlo že pred 2 urama. Zoper kršitelja sledi Odločba po hitrem postopku.

Ob 22.41 sta policista naše policijske postaje v Mariboru začasno odvzela vozniško dovoljenje vozniku osebnega avtomobila, kateri je vozil pod vplivom alkohola. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob 23.19 so policisti vozniku osebnega avtomobila v Bresnici začasno odvzeli vozniško dovoljenje in izdali plačilni nalog, saj je vozil vozilo pod vplivom alkohola.

Ob 00.29 so policisti v Muretincih začasno odvzeli vozniško dovoljenje vozniku osebnega avtomobila, kateri je prav tako vozil pod vplivom alkohola. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.


NEDELJA 27. 2. 2022

Ob 17.55 uri smo bili obveščeni, da je na območju naselja Cvetkovci prišlo do verbalnega spora med sosedoma, kateri se je stopnjeval v fizični kontakt med osebama. Oba udeleženca sta pri tem zadobila lahke telesne poškodbe. Po vseh zbranih obvestilih in dokazih bo zoper oba udeleženca na Okrožno državno tožilstvo podana kazenska ovadba zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve Lahke telesne poškodbe po I. odstavku 122. člena KZ-1.

Ob 20.26 smo bili obveščeni o poškodovanju nadstreška za nakupovalne vozičke pred trgovino Špar v Ormožu. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik neznanega vozila trčil v nadstrešek in ga poškodoval, ter s kraja odpeljal. Po zbranimi obvestili zoper neznanega voznika sledi ustrezni ukrep.


Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 28. 2. 2022:

– v kolikor bi občani opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, zimska oprema idr.).
– prav tako bodo policisti na terenu dajali poudarek na spoštovanju odlokov o zajezitvi širjenja virusa COVID-19.

Pripravili policisti PP ORMOŽ