Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7. ure, dne 14. 5. 2021, do 7. ure, dne 17. 5. 2021, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 14. 5. 2021

Ob 10.09 smo v Ormožu obravnavali dogodek. Starejši moški je padel na javni površini in se pri tem lažje telesno poškodoval.

Ob 18.13 smo na lokalni cesti v naselju Ivanjkovci kontrolirali voznika osebnega avtomobila, med postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola, alkotest je pokazal 0.35 mg/l alkohola v izdihanem zraku, vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, začasno odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.

Ob 18.15 smo med postopkom osebi zasegli PVC vrečko s belim praškom, za katerega je bilo ugotovljeno, da gre za amfetamin – prepovedano drogo, pri tem smo izvedli postopek tudi z osebo, katera mu je izročila prepovedana drogo ter zoper to osebo odredili pridržanje zaradi suma storitve kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. Zoper osumljenca bomo po vseh zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 00.40 smo na lokalni cesti v naselju Bresnica kontrolirali voznika osebnega avtomobila, med postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola, alkotest je pokazal 0.61 mg/l alkohola v izdihanem zraku, vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, odvzeto vozniško dovoljenje in zoper kršitelja pa bomo podali obdolžilni predlog na OS Ormož.

Ob 1.35 smo na lokalni cesti v naselju Bresnica kontrolirali voznika osebnega avtomobila, med postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola, alkotest je pokazal 0.83 mg/l alkohola v izdihanem zraku, vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, odvzeto vozniško dovoljenje in zoper kršitelja pa bomo podali obdolžilni predlog na OS Ormož. Ob tem smo tudi ugotovili znake prekrška po Zakonu o omejevanju porabe alkohola, zaradi česar bomo po vseh zbranih obvestilih ustrezno ukrepali, podali pa bomo tudi predlog drugemu prekrškovnemu organu zaradi obratovanja gostinskega lokala izven delovnega časa.

SOBOTA 15. 5. 2021

Ob 9.42 nas je poštena najditeljica obvestila, da je v reži bankomata v Središču ob Dravi, našla tri bankovce v skupnem znesku 40 eurov. Patrulja je izpolnila Zapisnik o najdeni stvari.

Ob 11. uri je patrulja izven naselja Središče ob Dravi zaznala nedovoljeni prehod državne meje preko začasnih tehničnih ovir, katerega je storil 27 letni državljan Afganistana. Osebi je bilo odrejeno pridržanje po ZNPPol.

Ob 13.36 smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda. 58 letnemu kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po ZJRM-1.

Ob 14.15 smo bili obveščeni o najdeni mrtvi osebi. V tej zvezi sledi poročilo na ODT Ptuj.

Ob 16.11 smo po odredbi sodišča opravili hišni preiskavi v povezavi z primerom zaseženih drog.

Ob 17.33 smo bili obveščeni o kršitvi JRM v zasebnem prostoru. Na kraju smo ugotovili, da niso bili podani elementi prekrška, zato smo v tej zvezi sestavili UZ.

NEDELJA 16. 5. 2021

Ob 9. uri smo hrvaškim varnostnim organom izročili drž. Afganistana.

Ob 16.27 smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Patrulja je na kraju ugotovila, da gre za psihičnega bolnika. Na kraj prišla dežurna zdravnica, katera je odredila prisilno hospitalizacijo v psihiatrični bolnici. Zadeva zaključena z uradnim zaznamkom.

Ob 18.07 smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Patrulja je na kraju ugotovila, da je prišlo do žaljenja ene osebe. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 17. 5. 2021:
– v času od 17. 5. 2021 do 30. 5. 2021 potekajo poostrene aktivnosti za večjo varnost kolesarjev v cestnem prometu
– v kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, zimska oprema idr.).
– prav tako bodo policisti na terenu dajali poudarek na spoštovanju odlokov o zajezitvi širjenja virusa COVID-19.

Pripravili policisti PP ORMOŽ