Včeraj (v nedeljo, 16.septembera) je bila otvoritev Pastoralnega doma Sv Jurija, ki stoji ob ormoškem župnišču. Na pobudo patra Draga Avsenika, župnika v Ormožu je gradnjo financiral Križniški red s sedežem na Dunaju. Načrte za dom je prispeval arhitekt Ivo Goropevšek iz Maribora, gradbena dela pa je izvajalo podjetje PGP iz Ljutomera.
Dom je razdeljen na 3 dele in ima čez 800 m2 uporabne površine:
V objektu A se bodo nahajale 3 učilnice – ena za 30 in ena za 20 učencev v prtljičju, kjer bodo tudi sanitarije in garderoba. V mansardnem delu objekta A pa bo še tretja učilnica, prostor za rekreacijo, kabinet za kateheta in prostor za veroučne pripomočke.
V objektu B bo župnijska dvorana za približno 90 ljudi,
v objektu C pa se nahaja prostor za župnišče, kuhinja, garaža, in kotlovnica; v nadstropju pa bo župnijska knjižnica in stanovanje za upokojenega duhovnika.
Gradnja je stala 700.000,00 evrov, okrog 150.000,00 evrov pa bo še potrebnih za dokončno ureditev notranjosti.

Pastoralni dom Svetega Jurija je in še bo – ko bo v celoti dokončan – velika pridobitev za različne dejavnosti vernikov, predvsem pa za učence verouka, ki doslej za ure verouka niso imeli ravno primernih prostorov.

Dosežku primerna je bila tudi otvoritvena slovesnost, ki je bila takoj po deseti maši, ki so jo darovali generalni opat Križniškega reda – veliki mojster dr. Bruno Platter, pater Drago Avsenak in pater Janko Štampar.
Številni prisotni so se po maši iz cerkve Sv.Jakoba do novega pastoralnega doma odpravili v slavnostni procesiji. V kulturnem programu so sodelovali cerkveni pevski zbor pod vodstvom Dominika Pongračiča in ob spremljavi Trobilnega kvarteta GŠ Ormož, flavtistke Glasbene šole Ormož, cerkveni mladinski zborček in učenci verouka, ki so pod vodstvom Matjaža Kosija pripravili priložnostni skeč.
Pastoralni dom je blagoslovil generalni opat Križniškega reda – veliki mojster dr. Bruno Platter.

Mašo pred otvoritvijo so darovali pater Drago Avsenak, veliki mojster dr.Bruno Platter in pater Janko Štampar ( Foto:Karolina Putarek)

V procesiji do novega Pastoralnega doma Sv.Jurija (Foto: Karolina Putarek)

Med drugimi so v kulturnem programu nastopili člani cerkvenega zbora ob spremlaji trobilnega kvarteta GŠ Ormož (Foto: Karolina Putarek)

Blagoslov novega Pastoralnega doma je opravil generalni opat Križniškega reda - veliki mojster dr.Bruno Platter (Foto: Karolina Putarek)

Zbrani na otvoritvi .... (Foto: Karolina Putarek)

Župan občine Ormož Alojz Sok med pogovorom z generalnim opatom Križniškega reda - velikim mojstom dr.Brunom Platterjem (Foto: Karolina Putarek)

Obnovljena jedilnica v župnišču (Foto: Karolina Putarek)

Vzdušje na otvoritvi je popestril David Lukner (Foto:Karolina Putarek)