Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 dne 19. 11. 2021 do 7. dne 22. 11. 2021 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 19. 11. 2021
Ob 8.45 smo bili obveščeni o vlomu v poslovni objekt. Patrulja je na kraju opravila ogled kraja kaznivega dejanja Velike tatvine. Po zbranih obvestilih bomo na državno tožilstvo napisali kazensko ovadbo.

Ob 16.43 je patrulja na območju Svetega Tomaža kontrolirala voznika osebnega vozila, kateremu je bil v postopku odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.51 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Proti potrdilu je bilo vozniku začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

Ob 18:10 so policisti v Mali vasi pri Svetem Tomažu vozniku osebnega avtomobila odvzela vozniško dovoljenje zaradi vožnje pod vplivom alkohola, alkotest je pokazal 0,96 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper voznika bo na Okrajno sodišče podan predlog za uvedbo postopka o prekršku in prepovedana nadaljnja vožnja.

Ob 22.58 je bila patrulja napotena na prometno nesrečo I. kategorije s pobegom na območju Savcev. Na kraju ugotovljeno, da je neznani voznik zaradi nepravilnega premika s svojim vozilom trčil v parkirano vozilo in odpeljal s kraja. Pri pregledu širše okolice, je bilo vozilo povzročitelja izsledeno. Ko bo izsleden tudi voznik bo zoper njega izveden ustrezen ukrep.

SOBOTA 20. 11. 2021
Ob 12.17 je patrulja na lokalni cesti v naselju Vinski vrh kontrolirala voznika osebnega avtomobila, alkotest je pokazal 0,52 mg/l alkohola v izdihanem zraku, vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, začasno odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje ter izdan plačilni nalog.

Ob 13.50 uri smo na območju Ormoža obravnavali dogodek izven javne prometne površine, na kraju je bilo ugotovljeno, da je pri razkladanju tovornega vozila prišlo do poškodbe priklopnega vozila, nastala je materialna škoda, telesnih poškodb ni bilo, dogodek bomo zaključili s poročilom na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 17.56 je patrulja na lokalni cesti v naselju Rucmanci kontrolirala voznika osebnega avtomobila, alkotest je pokazal 0,46 mg/l alkohola v izdihanem zraku, vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, začasno odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje ter izdan plačilni nalog.

Ob 21.33 je patrulja na regionalni cesti v naselju Savci kontrolirala voznika osebnega avtomobila, alkotest je pokazal 0,85 mg/l alkohola v izdihanem zraku, vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, zoper voznika pa bomo podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ormožu.

Ob 23.05 je patrulja na lokalni cesti v naselju Bratonečice kontrolirala voznika osebnega avtomobila, alkotest je pokazal 0,56 mg/l alkohola v izdihanem zraku, vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, začasno odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje ter izdan plačilni nalog.

NEDELJA 21.11.2021

Ob 12.58 je patrulja na regionalni cesti izven naselja Ivanjkovci kontrolirala voznika osebnega avtomobila, alkotest je pokazal 0,51 mg/l alkohola v izdihanem zraku, vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, začasno odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje ter izdan plačilni nalog.

Ob 19.45 smo posredovali na klic občana, kateri je prijavil, da ga sosed napada in mu grozi. Ugotovljeno, je bilo, da gre za lažno naznanitev kršitve javnega reda in miru, zato smo prijavitelju izdali plačilni nalog.

Ob 05.55 smo na območju Središča ob Dravi prijeli drž. Gambije, kateri je pred tem ilegalno prestopil državno mejo.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 22. 11. 2021:
– v kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, zimska oprema idr.).
– prav tako bodo policisti na terenu dajali poudarek na spoštovanju odlokov o zajezitvi širjenja virusa COVID-19.
– V zadnjem času beležimo na našem območju kazniva dejanja, katera po vsej verjetnosti izvršujejo državljani Madžarske. Zato vse poslušalce naprošamo, da nas obvestijo o morebitnem sumljivem zadrževanju vozil in oseb.

Pripravili policisti PP ORMOŽ, komandir JOŽE ŠPRAH