Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 dne 19. 1. 2024 do 7.00 dne 22. 1. 2024 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

 

PETEK 19.1.2024

 

Ob 6.10 so bili policisti napoteni na prometno nesrečo II. Kategorije. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog, ena oseba je bila lažje telesno poškodovana.

 

Ob 6.30 so bili policisti napoteni na prometno nesrečo, kjer je bila prav tako ena oseba lažje telesno poškodovana. Tudi v tem primeru je bil izdan plačilni nalog.

 

Ob 7.10 smo bili napoteni na prometno nesrečo z minimalno materialno škodo.

 

Ob 9.08 so policisti prav tako obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, pri kateri je bila ena oseba lažje telesno poškodovana. Izdan je bil plačilni nalog.

 

Ob 20.37 so policisti imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu so v postopku odredili preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom, kateri je pokazal 0.49mg/l alkohola v izdihanem zraku. Pri preverjanju listin se je tujec izkazal z listino- vozniškim dovoljenjem, za katero so policisti posumili, da ni originalna. Preko tujih varnostnih organov opravljena preverka, kjer je bilo ugotovljeno, da oseba nima veljavne listine- vozniškega dovoljenja.

Tujcu je bil zasežen osebni avtomobil, zoper njega je bilo odrejeno pridržanje po Zakonu o prekrških zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola in je dne 20.1. 2024 bil predan v postopek sodniku za prekrške. Prav tako so tujcu z zapisnikom o zasegu zasegli listino s katero se je izkazal in evidentirali kaznivo dejanje Ponarejanja listin. Po zbranih obvestilih bomo zoper tujca podali na državno tožilstvo kazensko ovadbo.

 

SOBOTA 20.1.2024

 

Ob 12.11 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog zaradi kršitve določb ZPrCP.

 

Ob 18.31 so policisti posredovali pri kršitvi javnega reda in miru. Obema kršiteljema so izdali plačilni nalog.

 

NEDELJA 21.1.2024

 

Tega dne nismo obravnavali operativno zanimivih dogodkov.

 

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 22. 1. 2024:

  • na območju policijske postaje bomo tega dne v dne nudili asistenco radarju.
  • v kolikor bi občani opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko nedovoljeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
  • opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok     prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, idr.).
  • vse poslušalce ponovno opozarjamo, da naj ne odpirajo prejetih SMS sporočil oz. sporočil po elektronski pošti, katera so jim neznana, saj v zadnjem času obravnavano povečano število kaznivih dejanj s področja spletnih goljufij.

Pripravili policisti PP ORMOŽ