Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure, dne 7. 6. 2013 do 7:00 ure dne 10. 6. 2013, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 7. 6. 2013

Ob 07:00 uri so opravili ogled kraja prometne nesreče, dogodek na regionalni cesti štev. 230, Pavlovci – Miklavž pri Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila trčila v srno in si poškodovala vozilo.

Ob 16:40 uri so na parkirnem prostoru vrtca Ormož opravili ogled kraja kaznivega dejanja »Poškodovanje tuje stvari«, kjer je neznani storilec z neznanim ostrim predmetom poškodoval parkiran osebni avtomobil. Sledi zbiranje obvestil.

SOBOTA 8. 6. 2013

Ob 08:35 uri so v Ormožu opravili ogled kraja prometne nesreče z materialno škodo, dveh voznikov osebnih vozil. Vzrok nesreče je bilo neupoštevanje pravil prednosti v križišču. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob 16.00 uri je na policijsko postajo prišel občan, kateri je naznanil, kaznivo dejanje Kršitev tajnosti občil, saj bi mu neznanec odprl pisemsko kuverto. V tej zvezi je bil sprejet predlog za pregon kaznivega dejanja, od katerega pa je prijavitelj po prijavi odstopil. Sledi poročilo na Okrožno državno tožilstvo Ptuju.

Ob 14.30 uri je občan na Policijski postaji prijavil izgubo denarnice na relaciji od Ptuja do Ormoža, katero je pustil na vozilu. Kasneje je sporočil, da je denarnico našel.

NEDELJA 9. 6. 2013

Ob 19.20 uri je na policijsko postajo prišla občanka in naznanila, da ji na telefon pošiljajo SMS grozilne vsebine. V tej zvezi je bila napotena na zasebno tožbo.

Ob 22.13 uri so v Mihovcih pri Veliki Nedelji obravnavali dogodek, ko družinski član ni mogel v hišo, ker je bila zaklenjena. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je v hiši partner zaspal in ni slišal zvonjenja. Ker pa med partnerjema trajajo že dalj časa nesporazumi in spori, sta bila napotena, da stvari uredita preko Centra za socialno delo in sodišča.

Ob 21.30 uri je patrulja v naselju Zamušani pri kontroli cestnega prometa prepovedala nadaljnjo vožnjo vozniku osebnega avtomobila zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Pri tem je bilo vozniku odvzeto vozniško dovoljenje za čas 24 ur.

Ob 23.45 uri je patrulja v naselju Ormož pri kontroli cestnega prometa prepovedala nadaljnjo vožnjo vozniku osebnega avtomobila zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Pri tem je bilo vozniku odvzeto vozniško dovoljenje za čas 24 ur.

Ob 15:08 uri so policisti bili obveščeni o požaru na travniških balah v Podgorcih. Požar so pogasili gasilci prostovoljnih gasilskih društev iz Velike Nedelji, Podgorec, Bresnice in Velike Nedelje. Zraven bal je zgorela tudi priklopno vozilo. O požaru in vzroku požara bomo obvestili s poročilom Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 19:30 uri je občan na policijsko postajo prinesel izgubljeno torbico z osebnimi predmeti. Najdeni predmeti so bili sprejeti proti zapisniku in takoj za tem vrnjeni lastniku.

Ob 21.28 so bili obveščeni, da je v Žerovincih prišlo do kršitve javnega reda in miru v zasebnem prostoru, kjer mladoletni sin razgraja in se nedostojno vede do domačih. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta se brata sprla zaradi uporabe računalnika, pri čemer sta drug drugega tudi udarila. Ob prihodu policistov sta se že umirila. Polnoletnemu je bil izdan plačilni nalog, za mladoletnemu pa bo na sodišče podan obdolžilni predlog. V tej zvezi bomo podali poročilo na Center za socialno delo.

Ob 22.09 so bili s strani RCO obveščeni, da v Ormožu gori kup lesa, gasilci pa so že na poti. V tej zvezi je bilo ugotovljeno, da je na ograjenem dvorišču firme zagorel les. Ogenj so gasilci pogasili. Opravljen bo tudi razgovor z odgovorno osebo, na podlagi katerega sledi tudi ustrezen ukrep.

Napoved aktivnosti za ponedeljek, dne 10 6. 2013:

Ob rednem delu bomo opravljali tudi kontrolo prometa vključno z meritvami hitrosti z laserskim merilnikom hitrosti.

PRIPRAVILA: Dušan Leben, policist I in Edvard Cvetko, komandir,
višji policijski inšpektor II