Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 dne 26. 4. 2023, do 7.00 dne 28. 4. 2023,  obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

 

SREDA  26. 4. 2023

Ob 20.34 smo v naselju Lahonci kontrolirali kolesarja, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, rezultat je pokazal 1,33 mg/l  alkohola v izdihanem zraku. Kolesarju je bila nadaljnja vožnja prepovedana in izdan plačilni nalog.

 

ČETRTEK 27. 4. 2023

Ob 9.45 smo bili obveščeni o kaznivem dejanju Poškodovanje tuje stvari. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je znani storilec prijavitelju namerno poškodoval obcestnih robnik. Na zapisnik je bila sprejeta ustna kazenska ovadba, opravljen je bil ogled kraja, po vseh zbranih obvestilih pa bomo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

 

Ob 19:34 smo v Ormožu kontrolirali 42. letnega kolesarja, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, rezultat je pokazal 0. 69 mg/l  alkohola v izdihanem zraku. Kolesarju je bila nadaljnja vožnja prepovedana, ter izdan plačilni nalog.

 

Ob 20:27 smo v naselju Podgorci kontrolirali 18 letnega voznika mopeda do 25 km/h, kateremu je bil odrejen hitri test na pristnost drog, kateri je bil pozitiven na prepovedane droge, zato mu je bil odrejen strokovni pregled v ZD Ormož. Po prejemu analize bo kršitelju izdan plačilni nalog.

 

Ob 21:10 uri smo v naselju Podgorci kontrolirali 30. letnega voznika mopeda, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, rezultat je pokazal 0,61 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in odvzeto vozniško dovoljenje, katero bo z obdolžilnim predlogom poslano na Okrajno sodišče v Ormožu.

 

Napoved aktivnosti za petek 28. 4. 2023 in vikend:

  • v kolikor bi opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko nedovoljeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
  • opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok     prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel idr.).

Pripravili policisti PP ORMOŽ