Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 dne 29. 12. 2023 do 7.00 dne 3. 1. 2024 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

 

PETEK 29. 12. 2023

 

-ni dogodkov

 

SOBOTA 30. 12. 2023

 

Ob 10.13 so policisti bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom na parkirišču. Po zbranih obvestilih zoper neznanega voznika neznanega vozila sledi ustrezni ukrep.

 

Ob 16.56 so policisti  bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije z udeležbo divjadi. Policisti so na  kraju odstopili od ogleda kraja prometne nesreče in vozniku izdala Obvestilo o odstopu.

 

 

NEDELJA 31. 12. 2023

 

Ob 06.08 smo obravnavali 6 oseb, katere so ilegalno vstopile v našo državo na območju PP Gorišnica. Po opravljenih postopkih so bili tujci odpeljani v azilni dom, saj so zaprosili za mednarodno zaščito.

 

Ob 00.40 so policisti obravnavali travniški požar na območju Male vasi pri Ormožu, kjer pa materialna škoda ni nastala.

 

 

 

PONEDELJEK 1. 1. 2024

 

Ob 6.30 so policisti v Ormožu opazili, da na zelenici leži moški. Ugotovljeno je bilo, da je moški zaradi opitosti omagal in padel. S strani reševalcev iz Zdravstvenega doma Ormož je bil prepeljan v Zdravstveni dom, kjer je bil pregledan. Zaradi padca je zadobil površinske poškodbe po rokah in glavi.

 

Ob 13.17 so policisti obravnavali kršitev javnega reda in miru v zasebnem prostoru. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

 

 

 

TOREK 2. 1. 2024

 

Ob 18.44 so policisti zaradi vožnje pod vplivom alkohola odvzeli vozniško dovoljenje vozniku osebnega vozila. Rezultat preizkusa je bil 0,47 mg/l v izdihanem zraku. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, izdan plačilni nalog.

 

 

Napoved aktivnosti za sredo dne 3. 1. 2024:

  • v popoldanskem času bomo na postajnem območju nudili asistenco radarju.
  • v kolikor bi opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko nedovoljeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
  • na območju Policijske postaje Ormož bomo tega dne opravljali meritve z laserskim merilnikom hitrosti
  • opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok     prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, idr.).
  • vse poslušalce ponovno opozarjamo, da naj ne odpirajo prejetih SMS sporočil oz. sporočil po elektronski pošti, katera so jim neznana, saj v zadnjem času obravnavano povečano število kaznivih dejanj s področja spletnih goljufij.

Pripravili policisti PP ORMOŽ