PRIPRAVIL: Boris Vukan
DAN ODPRIH VRAT VGM MARIBOR
Organizatorji Dnev odprtih vrat Vojašnice generala Maistra so nas v soboto, 23. maja 2015 povabili na Dan odprtih vrat. Člani OZVVS Ormož smo pripravili kratkopredstavitev vojne za Slovenijo 91 in vsebin rednega delovanja veteranske organizacije ter sestavili kuharsko ekipo, ki je se je pomerila tekmovanja v kuhanju vojaškega pasulja.
Vreme res ni bilo naklonjeno oorganizatorjem, ne glede na to pa smo se udeleženci prireditev ob Dnevu odprtih vrat VGM počutili izredno prijetno in preživeli dan v čudoviti družbi.

Slovenska vojska je pripravila zanimiv program statičnih in dinamičnih predstavitev, k temu pa so tudi druge strukture MORS in policije prispevale zanimive vsebine. Veterani smo bili v družbi ostalih domoljubnih organizacij, ki so svojo vsebino predstavili pripadnikom SV in Mariborčanom.

Ekipa OZVVS Ormož se je ob Dnevu odprtih vrat VGM udeležila tekmovanja v kuhanju vojaškega pasulja, ki ga je pripravila 72. brigada SV v Mariboru. Naši kuharji: Jožef Bobnjar, Ljubica Fišer in Danilo Štabuc so se potrudili in po vseh pravilih razpisa organizatorjev skuhali okusen pasulj. Med kuhanjem so poskrbeli za prijetno vzdušje, urejenost na delovnem mestu in pravi veteranski izgled celotne ekipe. Tako kuharji kot obiskovalci so se kljub slabemu vremenu imeli skrajno prijetno.
w7

w6

w5

w4

w3

w2

w1

V soboto, 23. maja 2015 so nas v Ormožu obiskali veterani iz OZVVS Ribnica. Med spoznavanjem dogodkov iz vojne za Slovenijo 91 smo se ustavili na vseh pomembnih krajih v Ormožu in Središču ob Dravi. Obiskali smo tudi oljarno v Središču ob Dravi in gasilski muzej v Miklavžu pri Ormožu.
V veteranskem klubu smo goste iz Ribnice seznanili z našim delom i se pogovorili o veteranski problematiki današnjega dne.
w13

w12

w11

w10

w9

w8

Foto M in L Fišer