Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 dne 12. 4. 2024 do 7.00 dne 15. 4. 2024 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

 

PETEK 12. 4. 2024

 

Ob 9.30 so policisti prejeli obvestilo o goljufiji, ki je bila storjena na škodo podjetja. Policisti bodo v okviru preiskave zbrali obvestila in nato ustrezno ukrepali. O svojih ugotovitvah bodo obvestili okrožno državno tožilstvo.

 

Ob 9.50 so policisti prejeli obvestilo o kršitvi javnega reda in miru v upravni enoti Ormož. Oseba ni želela zapustiti uradnih prostorov državnega organa kljub opozorilu pristojne osebe. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

 

Ob 12.48 so policisti prejeli obvestilo o poškodbi plinovoda v Ormožu, zaradi katerega je začel uhajati zemeljski plin. Plinovod so poškodovali delavci z gradbenim strojem. Policisti so zavarovali širšo okolico in počakali na prihod pristojnih služb. V okviru preiskave bodo policisti zbrali potrebna obvestila in nato ustrezno ukrepali. Svoje ugotovitve bodo posredovali okrožnemu državnemu tožilstvu.

 

 

SOBOTA 13. 4. 2024

 

Ni dogodkov

 

 

NEDELJA 14 . 4. 2024

 

Ob 12.45 uri je bil vozniku osebnega avtomobila odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi indikatorja pokazal 0,47 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zaradi tega mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja, začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, prav tako mu je bil izdan plačilni nalog.

 

 

 

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 15. 4. 2024:

  • v kolikor bi opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko nedovoljeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
  • opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok     prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, idr.).
  • vse poslušalce ponovno opozarjamo, da naj ne odpirajo prejetih SMS sporočil oz. sporočil po elektronski pošti, katera so jim neznana, saj v zadnjem času obravnavano povečano število kaznivih dejanj s področja spletnih goljufij.

Pripravili policisti PP Ormož