Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 dne 31. 3. 2023 do 7.00 dne 4. 4. 2023 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

 

PETEK 31. 3. 2023

Ob 15.20 so policisti na policijski postaji evidentirali kaznivo dejanje Nasilništva. Po zbranih obvestilih bomo na državno tožilstvo poslali kazensko ovadbo.

 

Ob 18.12 smo bili obveščeni o poškodbi vozila. Sledi zbiranje obvestil ter ustrezen ukrep.

 

SOBOTA 1. 4. 2023

Ob 16.56 smo bili obveščeni o domnevni kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da ni prišlo do kršitve javnega reda in miru, zato smo zadevo zaključili z uradnim zaznamkom.

 

Ob 18.12 smo obravnavali kaznivo dejanje Poškodovanje tuje stvari, sledi kazenska ovadba.

 

Ob 20.28 smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v enem od gostinskih lokalov v Ormožu. Kršitelj, kateri je žalil natakarico in razbijal kozarce, se ni pomiril ob prihodu policistov, ni upošteval njihovih zakonitih ukazov in je pijan nadaljeval s kršitvijo, zato je bil pridržan do iztreznitve. Izdan mu je bil plačilni nalog zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.

 

NEDELJA 2. 4. 2023

Ob 12.14 so policisti opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije, v kateri sta bila udeležena dva voznika. Do nesreče je prišlo zaradi nepravilnega srečevanja. Policisti so obema udeležencema izdali plačilna naloga.

 

PONEDELJEK 3. 4. 2023

Ob 16.40 so policisti zaradi vožnje pod vplivom alkohola (rezultat preizkusa 1,05 mg/l v izdihanem zraku) odredili pridržanje zoper voznika osebnega avtomobila. Na  okrajno sodišče bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče, kamor bo tudi poslano začasno odvzeto vozniško dovoljenje.

 

Ob 16.50 so policisti zaradi vožnje pod vplivom alkohola (rezultat preizkusa 0.65 mg/l v izdihanem zraku) odredili pridržanje zoper voznika mopeda. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

 

Ob 20.40 so policisti kontrolirali voznika tovornega vozila, kateremu je bil v postopku odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.55 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je na kraju bilo proti potrdilu začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

 

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 4. 4. 2023:

  • v kolikor bi  opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko nedovoljeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
  • opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok     prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, idr.).

Pripravili policisti PP ORMOŽ