Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 dne 4. 1.  2024, do 7.00 dne  5. 1. 2024,  obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

 

ČETRTEK  4. 1. 2024

 

Ob 17.30 smo v Ormožu obravnavali kaznivo dejanje Velike tatvine. Neznani storilec je namreč vlomil v kletni boks oškodovanca in odtujil baterijsko orodje in prijavitelja oškodoval za 1200

EUR.

 

Ob 20.42 so policisti pri kontroli v cestnem prometu vozniku odredili preizkus alkoholiziranosti, kateri je ob pravilni uporabi alkotesta le ta  pokazal 0.42 mg/l. Vozniku je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog v zvezi kršitve določil ZPrCP.

 

 

Napoved aktivnosti za petek 5. 1. 2024 in vikend:

  • v kolikor bi  opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko nedovoljeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
  • opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok     prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel idr.).
  • vse poslušalce ponovno opozarjamo, da naj ne odpirajo prejetih SMS sporočil oz. sporočil po elektronski pošti, katera so jim neznana, saj v zadnjem času obravnavano povečano število kaznivih dejanj s področja spletnih goljufij.

Pripravili policisti PP ORMOŽ