Policisti Policijske postaje Ormož so v času od 7:00 ure 6. 5. 2013 do 7:00 ure 7. 5. 2013 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PONEDELJEK, 6. 5. 2013

Ob 9:25 uri so v Ormožu na Opekarniški cesti opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobil zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v pravilno parkiran osebni avtomobil. Nastala je minimalna materialna škoda, izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 9:50 uri so v naselju Ivanjkovci na lokalni cesti opravili ogleda kraja prometne nesreče I. kategorije. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik tovornega avtomobila zaradi nepravilne vzvratne vožnje trčil v osebni avtomobil, katerega je za njim pravilno vozila voznica. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitev določil Zakona o pravilih v cestnem prometu.

Ob 20.16 uri so v naselju Obrež opravili intervencijo zaradi kršitve ZJRM-1. Po zbranih obvestilih je bil kršitelju izdan plačilni nalog.

Ob 22.18 so v mestu Ormož opravili intervencijo zaradi kršitve ZJRM-1. Po zbranih obvestilih je bil kršitelj opozorjen.

Ob 00.06 uri so v naselju Središče ob Dravi opravili ogled kraja prometne nesreče III. kategorije. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je kolesarka zaradi neprilagojene hitrosti po hribu navzdol izgubila oblast nad kolesom in padla po vozišču ter se hudo telesno poškodovala. Voznici bo izdan plačilni nalog zaradi kršitev določil Zakona o pravilih v cestnem prometu.

Ob 05.50 uri so v naselju Libanja obravnavali povoženje divjadi.

Napoved aktivnosti za torek dne 7. 5. 2013:

Od 6. do 30. maja 2013 na območju R Slovenije potekajo aktivnosti za večjo varnost kolesarjev v cestnem prometu.

Vojaki, policisti in gasilci bomo med 1. in 18. majem 2013 v okviru Anine zvezdice zbirali hrano za družine z manj priložnostmi – vabilo
Akcija bo potekala od 1. do 18. maja 2013, ko bomo zbirali hrano z daljšim rokom uporabe (paštete in drugo konzervirano hrano, moko, sladkor, olje, kis, testenine, riž, trajno mleko, marmelade, namaze, omake, sladkarije, kosmiče, kakav, čaj, kavo, sol in druge začimbe, sokove idr.). Zbrano hrano bomo nato predali organizaciji Anina zvezdica, ki bo poskrbela za pripravo in distribucijo paketov tistim družinam in posameznikom, ki najbolj potrebujejo tovrstno pomoč. K sodelovanju vabimo vse, ki želijo pomagati. Zaradi velikega zanimanja bomo v času akcije, torej med 1. in 18. majem 2013, občanom omogočili, da hrano, ki jo želijo darovati, prinesejo na policijsko postajo Ormož.

PRIPRAVILA:
Jože Čuš, policist I
in Edvard Cvetko, komandir, višji policijski inšpektor II