Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7. ure dne
20. 4. 2018, do 7. ure dne 23. 4. 2018 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 20. 4. 2018

Ob 7:40 uri smo bili obveščeni o pobeglem škotskem govedu v naselju Spodnji Ključarovci. Obvestili smo lastnico goveda, da ga je odgnala nazaj v ograjen pašnik. Obveščena pa je bila tudi veterinarska inšpektorica.

Ob 10:20 uri je oškodovanka na policijski postaji podala predlog za pregon KD Kršitev temeljnih pravic delavcev. Evidentirali bomo kaznivo dejanje.

Ob 14:28 uri smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda v naselju Gornji Ključarovci, kjer je soseda verbalno žalila prijaviteljico. Kršiteljici je bil na domu izdan plačilni nalog.

Ob 16:10 uri smo v naselju Središče prijeli državljana Kitajske, kateri je predhodno nezakonito prečkal državno mejo z Republiko Hrvaško izven mejnega prehoda. Med postopkom je zaprosil za mednarodno zaščito, zato je bil v nadaljevanju postopka odpeljan Azilni dom v Ljubljani.

SOBOTA 21. 4. 2018

Ob 15:38 uri je na policijsko postajo klical občan iz naselja Šardinje ter prijavil, da mu je neznani storilec v času njegove odsotnosti odvil kolesne vijake na enem od koles osebnega avtomobila.

NEDELJA 22. 4. 2018

Ob 7:30 uri smo bili na kraju poškodovanja tuje stvari v naselju Velika Nedelja. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec tekom noči poškodoval klop. O dogodku bomo podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 10:30 uri smo bili na kraju poškodovanja tuje stvari v naselju Stanovno. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec tekom noči poškodoval fasado stanovanjske hiše. O dogodku bomo podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 16:50 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije v semaforiziranem križišču na ormoški obvoznici. Na kraju je bilo ugotovljeno, da voznica osebnega avtomobila ni upoštevala rdeče luči na semaforju in zapeljala v križišče, zaradi česar je prišlo do trčenja z drugim voznikom osebnega avtomobila. Povzročiteljici je bil na kraju izdan plačilni nalog zaradi neupoštevanja cestno prometnih pravil.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 23. 4. 2018:
– ob rednem delu bomo izvajali nadzor prometa in ugotavljali hujše cestno prometne kršitve.

PRIPRAVILA:
Aleš Kokalj, policist I
in Edvard Cvetko, komandir PP ORMOŽ