Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure, dne 3. 5. 2013 do 7:00 ure dne 6. 5. 2013, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 3. 5. 2013

Ob 09.00 uri so bili obveščeni o razsutem gramozu na cesti v Ormožu. O razsutem tovoru smo obvestili Cestno podjetje Ptuj, ki je poskrbelo za čiščenje vozišča.

Ob 10.25 uri so v Ormožu obravnavali namerno poškodbo os. avtomobila. Po zbranih obvestilih bo na pristojno Okrožno državno tožilstvo podana kazenska ovadba.

Ob 16.30 uri so v Savcih obravnavali kaznivo dejanje tatvine goriva. Po zbranih obvestilih bo na pristojno Okrožno državno tožilstvo podana kazenska ovadba.

Ob 17.10 uri so v Pušencih opravili intervencijo v zasebnem prostoru in pri tem ugotovili da je prišlo do spora med dvema osebama. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob 18.30 uri so bili obveščeni o kurjenju odpadkov v naselju Runeč. Na kraju je bilo ugotovljeno da je občan zažgal manjšo količino suhe trave. Izrečeno mu je bilo opozorilo.

Ob 02.55 uri so bili obveščeni o vandalizmu v Ormožu. Na kraju kjer naj bi prišlo do vandalizma je bila najdena sneta slovenska zastava, katera se nahaja na tuk. Policijski postaji in bo vrnjena lastniku.

SOBOTA 4. 5. 2013

Ob 16.04 uri so v Ormožu obravnavali kršitev javnega reda in miru v zasebnem prostoru. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob 18.15 uri so v Ormožu obravnavali kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari. Po zbranih obvestilih bo na pristojno Okrožno državno tožilstvo podana kazenska ovadba.

Ob 20.05 uri so v Pavlovcih obravnavali povoženje divjadi in sicer je voznik os. avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo. Izdano mu je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 20.15 uri so v Pavlovcih opravili intervencijo v zasebnem prostoru. Ugotovljeno je bilo da so v danem primeru podani elementi kaznivega dejanja nasilja v družini. Kršitelju je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja in odvzeta prostost na podlagi določil Zakona o kazenskem postopku. Po zbranih dokazih bo na pristojno Okrožno državno tožilstvo podana kazenska ovadba

NEDELJA 5. 5. 2013

Ob 18.33 so bili obveščeni, da se je na železniški postaji v Ormožu poškodoval moški. Policista sta ugotovila, da je po stopnicah v podhodu padel eden od potnikov in se pri tem poškodoval.


Napoved aktivnosti za ponedeljek, dne 6. 5. 2013:

Od 6. do 30. maja 2013 na območju R Slovenije potekajo aktivnosti za večjo varnost kolesarjev v cestnem prometu. Kolesarji spadajo med šibke udeležence v cestnem prometu in so poleg pešcev najbolj ogrožena kategorija udeležencev v cestnem prometu. Kolesarji so pogosto žrtve nesreč zaradi neustreznega ravnanja voznikov motornih vozil, predvsem zaradi izsiljevanj prednosti in neprilagojene hitrosti. Več kot polovica prometnih nesreč pa se zgodi zaradi napak ali neustreznega ravnanja kolesarjev, najpogosteje zaradi neupoštevanja pravil o prednosti ter nepravilne strani in smeri vožnje.

Skladno z lokalno problematiko bomo na PP Ormož načrtovati lastne poostrene aktivnosti. Nadzor bo usmerjen v ugotavljanje kršitev kolesarjev, kakor tudi voznikov motornih vozil, ki ogrožajo varnost kolesarjev. Pri ugotavljanju kršitev kolesarjev bo posebna pozornost namenjena pravilni vožnji po prometnih površinah, upoštevanju pravil o prednosti, vožnji pod vplivom alkohola, tehnični brezhibnosti vozil, uporabi zaščitnih čelad itd..

PRIPRAVILA:
Mitja Novak, policist I
in Edvard Cvetko, komandir, višji policijski inšpektor II